3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària "Barcelonismes" amb Xavier Bru de Sala

Ruta literària "Barcelonismes" amb Xavier Bru de Sala

  • Nova data: 19 d'octubre
  • Punt de trobada: Arxiu Joan Maragall - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Gaudeix d'aquesta ruta exclusiva per a socis on Xavier Bru de Sala et presentarà el seu últim llibre "Barcelonismes" i et guiarà per un itinerari que et permetrà redescobrir la ciutat i conèixer l'obra d'una manera innovadora i proprera! La ruta acabarà la llibreria Hispano Americana, on l'autor signarà exemplars.

 

Punt de trobada: Arxiu Joan Maragall (Carrer d'Alfons XII, 79)

Sobre el llibre:  Barcelonismes

"Where are you from? / I am from... Barcelona." És fàcil constatar l'orgull de molts dels ciutadans de Catalunya quan esmenten el nom de Barcelona, fins i tot de molts que no hi viuen. Barcelona i el Barça constitueixen dos referents mundials quasi indestriables i la base d'una explosió de catalanitat amb vocació cosmopolita. Aquest és un cas prou singular en la política comparada de les metròpolis urbanes. Barcelona té bones cartes, però calen jugadors que sàpiguen jugar-hi bé. Cal que la ciutat no estigui a la intempèrie o en els marges d'interessos aliens. I també calen lideratges professionalment ben preparats, tant en l'àmbit institucional com en l'àmbit civil. Uns lideratges que sàpiguen pensar bé Barcelona i el país. De la mateixa manera que Johan Cruyff deia als jugadors del Barça abans d'un partit important: ¿Sortiu i gaudiu del partit!", recomano als lectors que no es limitin a llegir aquest petit gran llibre, sinó que en gaudeixin des de tots els elements que conté. Molt probablement, serà una lectura que recordaran. Extracte del pròleg de Ferran Requejo, catedràtic de ciència política (UPF)

Com s'ho ha fet Barcelona per esdevenir una de les ciutats més ben valorades del món? Amb una combinació d'entusiasme i esperit rebel, amb més cop de rauxa que de seny, multiplicant voluntats per no veure's disminuïda entre els dos estats que l'han volgut dominar. Quasi sempre a contracorrent, sempre vençuda però mai sotmesa, Barcelona ha sabut aixecar-se i guanyar pes i posicions en les circumstàncies més adverses. 

Qui ha fet tan gran Barcelona? Els catalans. Gràcies a l'esforç de tot un país, Barcelona ha pres rellevància universal. Gràcies al pes de Barcelona, Catalunya i la seva llengua són un cas únic de persistència de nació sense estat. Barcelona i Catalunya són un magnífic tàndem amb un repte colossal: convertir la capital en referent del món global, amb llum i veu pròpia en la xarxa de les grans ciutats del segle XXI. Ha tornat a arribar l'hora de sumar per Barcelona, que és la fórmula infal·lible de projectar i defensar Catalunya.

Sobre l'autor

Xavier Bru de Sala (Barcelona, 1952) és escriptor i periodista. El 1972 va rebre el Premi Carles Riba per La fi del fi l. El 1974 va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona de Poesia. S'ha dedicat al món del teatre, pel qual ha adaptat obres com Cyrano de Bergerac i El misantrop, els musicals El Mikado, Els pirates, etc., així com el llibret de Mar i Cel. És columnista del diari La Vanguardia. També ha escrit Fot-li, que som catalans! i Fot-li més, que encara som catalans! amb Julià de Jòdar i Miquel de Palol.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

ADREÇA

Carrer d'Alfons XII, 79
08006 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX