3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Ruta literària: La Barcelona desapareguda dels escriptors i els artistes

Ruta literària: La Barcelona desapareguda dels escriptors i els artistes

  • Plaça Reial (al costat de la font de les tres Gràcies) - Barcelona
Exclusiu
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Punt de trobada: Plaça Reial, a la vora de la Font de les Tres Gràcies (Plaça Reial, 9, 08002 Barcelona)

Ubicació del final de la ruta: Fàbrica Lehmann (Consell de Cent, 159, 08015 Barcelona)

Descripció general: Una ruta que ens portarà a la recerca dels llocs cèlebres on escriptors i artistes van parlar d'una Barcelona que ara ja és desapareguda, i que va marcar la vida dels barcelonins. El nostre viatge en el temps partirà de la plaça Reial i ens mourà per la Rambla, pels carrers del Barri Xino, per Sant Antoni, l'Eixample... Començarem per la Barcelona més recent, la del boom literari llatinoamericà dels anys seixanta i de les reivindicacions d'artistes com Pérez Ocaña, per tornar enrere fins a la dècada dels vint i trenta, on trobem una Barcelona burgesa i alhora fosa, viciosa i viciada, descrita i cantada per escriptors com Sagarra o Genet, entre moltes d'altres. Reviurem també els moments més crus de la ciutat, quan va patir els bombardejos italians i la misèria de la postguerra, com ho conten Sales, Rodoreda o Laforet. I veurem una altra Barcelona encara, que va derrocar les Barcelones prèvies o va intentar amagar-les, per presentar-se amb una nova imatge de ciutat ordenada i cosmopolita: som als anys de Montalbán i dels personatges que viuen al Raval o Sant Antoni. Així, després d'un recorregut diàcronic que portarà a la llum llocs, obres i fragments, la ruta acabarà a l'Eixample, aquesta quadrícula evocada per Roig o Pla.

Sobre el llibre Barcelona nua:

«Barcelona. Raval. El sol, que ha sortit fa poca estona, entra a través de la finestra trencada i cau sobre una fotografia en blanc i negre de Joan Colom, també al damunt d'una mata de pols, d'una desena de folis escrits una mica greixosos i de la pota d'un escarabat que fuig».

Un jove que estudia les grans obres de la literatura barcelonina s'adorm a la biblioteca, exhaust, i totes les seves fitxes d'estudi comencen a prendre vida: els personatges fugen de la sala per reviure una Barcelona oblidada i irremeiablement perduda. Al llarg de deu contes, l'autora d'aquest recull, com un autèntic camaleó, es posa en la pell i la prosa d'algunes de les obres més importants de la nostra història literària, alhora que traça un relat perfecte de les diferents etapes de la ciutat per acabar amb un relat demolidor d'una contemporaneïtat corcada pel turisme.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Llibres    Rutes literàries

Plaça Reial (al costat de la font de les tres Gràcies)

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX