3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Luberon, el cor de la Provença

Luberon, el cor de la Provença

  • 27 de juny i 2 d'agost
  • Promoviatges - Barcelona
745€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

programa:


Primer dia.
Punts d'origen ¿ Salon de Provence ¿ Cavaillon

Sortida a primera hora del matí dels nostres punts de recollida definits en direcció a Salon de Provence, vila de fabricants de sabó amb una tradició de més de 100 anys d'història. Dinar. A l'hora convinguda, continuarem el nostre recorregut cap a Cavaillon, ciutat protegida pel turó de Saint Jacques i porta d'entrada al Parc Natural Regional del Luberon, reserva de la Biosfera per la UNESCO. Visitarem aquesta ciutat que amaga una rica història i descobrirem els diferents edificis que expliquen la seva evolució, des de l'època greco-romana fins l'Edat Mitjana. Destaquem el barri jueu i la seva sinagoga, obra mestra del segle XVIII. Aquesta sinagoga és un autèntic testimoni de la vida en comunitat dels ¿jueus del Papa". Acabada la visita, ens traslladarem a l'Hotel Du Parc 3* o similar. Sopar en un restaurant i allotjament.


Segon dia.
Cavaillon ¿ Isle Sur la Sorgue ¿ Maubec ¿ Mines de Bruoux ¿ Roussillon ¿ Cavaillon

Esmorzar a l'hotel. Sortida cap l'isle Sur la Sorgue, la ¿Venècia Provençal". Realitzarem un recorregut amb el petit tren per descobrir la història particular d'aquesta petita illa: el casc antic, el barri dels antiquaris i el de pescadors. Tindrem també temps lliure per poder gaudir del seu mercat o de les boniques botigues d'antiguitats que voregen els seus canals. Les particulars rodes d'àleps del seu riu proporcionen un encant particular a la ciutat. Després, visitarem un celler típic de la zona i realitzarem un tast dels seus vins. A l'hora convinguda, continuarem el nostre recorregut cap a Maubec. Dinar. Seguirem cap a les Mines de Bruoux, un laberint de galeries de més de 40km de llarg i 15m d'alçada. La visita ens portarà al cor de l'ocre del Luberon, un lloc únic a Europa. Vertiginosos penya-segats amb colors extravagants i un laberint gegantí de galeries subterrànies conformen aquest entorn únic i misteriós on la feina de l'home es barreja amb la bellesa natural del paisatge de la Provença. Realitzarem una ruta subterrània de 650m per conèixer la riquesa geològica, històrica i industrial d'aquest lloc preservat. Continuarem el nostre recorregut cap a Roussillon, poble de l'ocre per excel·lència. Les seves cuidades cases son totes de color ocre i la seva plaça central, adornada amb flors i envoltada de restaurants resulta preciosa. El Sender dels Ocres ens oferirà un espectacle inèdit gràcies a la seva terra amb reflexes cridaners, de vermell intens a groc or, passant per taronja brillant. Retorn a Cavaillon. Sopar en un restaurant i allotjament a l'hotel.


Nota: La visita de les mines serà en francès amb traducció per part dels nostres guies acompanyants i el guia local.


Tercer dia.
Cavaillon ¿ Abadia de Sénanque ¿ Gordes ¿ Museu de la Lavanda ¿ Fontaine de Vaucluse - Cavaillon

Esmorzar a l'hotel. Avui visitarem l'Abadia de Sénanque, obra d'art cistercenc. Visitarem aquesta abadia del segle XII que encara acull una comunitat religiosa i ofereix un paisatge extraordinari. Podrem admirar l'església de l'abadia, l'antic dormitori, el claustre, el refectori i la sala capitular, construïda als segles XII i XIII. A l'hora convinguda ens traslladarem a Gordes, catalogat entre els ¿pobles més bells de França". Gordes es una de les joies de la Provença, un poble penjat d'un turó entre un paisatge de valls i muntanyes, amb una llarga història i molt que oferir-nos. El seu enclavament defensiu, tancat durant segles, li va donar el seu aspecte auster i massís. Dinar. Després, ens traslladarem al museu de la Lavanda, on descobrirem els mètodes de destil·lacions d'ahir i d'avui. Podrem fer un tast olfactiu d'un oli essencial de lavanda i coneixerem tots els secrets d'aquest Or Blau de la Provença. Aquest museu va ser creat al 1991 per la família Lincelé, els quals es dediquen al cultiu i la destil·lació de la lavanda fina des de fa cinc generacions. Continuarem el nostre recorregut cap a la Fontaine de Vaucluse, on trobarem el naixement del riu Sorgue. La intensa bellesa d'aquest paratge natural va ser capaç de moure el cor de molts escriptors i poetes, com Petrarca, Boccaccio i Frédéric Mistral, entre d'altres. Gaudirem de temps lliure per poder descobrir la frescor d'aquest petit poble amb els seus bufadors de vidre, joiers i pastissers. A l'hora convinguda, retorn a l'hotel. Sopar en un restaurant i allotjament.


Quart dia.
Cavaillon ¿ Les Baux de Provence ¿ Pobles de la muntanya del Luberon ¿ Cavaillon

Esmorzar a l'hotel. Sortida a primera hora en direcció a Les Baux de Provence, classificat entre els ¿més bells pobles de França" i situat al centre d'un paisatge incomparable. Visitarem les Carrières de Lumières, una antiga pedrera de pedra calcària dedicada des de 1977 a l'art. Ens meravellarem amb aquesta espectacular exhibició on les magnífiques obres d'art cobren vida, amb una innovadora combinació de llum i so. Després tindrem temps lliure per poder passejar pels seus carrerons empedrats envoltats de cases renaixentistes restaurades i gaudir d'aquesta ciutat medieval amb els seus edificis històrics, les muralles i les nombroses botigues d'artesania. A l'hora convinguda, retorn a Cavaillon i dinar. Aquesta tarda, realitzarem la visita guiada dels pobles enfilats a la muntanya del Luberon. Oppède Le Vieux es probablement el poble amb més encant de tot el Luberon, un llogarret antic i amagat que s'aferra al cim d'un turó com si volgués escapar del pas del temps. La següent parada serà a Menerbes, vila fortificada, baluard del moviment protestant durant les Guerres de Religió del segle XVI. Un dels principals atractius de la visita es contemplar les espectaculars vistes, especialment boniques i representatives. Aquí van viure i es van inspirar artistes com Picasso o Nicolas de Staël. Finalitzarem el nostre recorregut a Bonnieux, des d'on podrem contemplar els Monts de Vaucluse, el Mont Ventoux, les vall i vinyes i respirar aire net i assossegat. Aquesta població destaca també pel seu casc antic fortificat, dominat per l'església romànica, i els vestigis de les torres i muralles del segle XIII. A l'hora convinguda, retorn a Cavaillon. Sopar en un restaurant i allotjament a l'hotel.


Cinquè dia.
Cavaillon ¿ Lourmarin ¿ Punts d'origen
Esmorzar a l'hotel. Sortida a primera hora del matí cap a Lourmarin, un altre dels pobles catalogat com dels més bells de França. La nostra visita guiada ens farà descobrir la vida rica i trepidant de Lourmarin a través de la història i ens presentarà també el vincle que existeix entre aquest poble i la comunitat valdense amb la visita del Temple. Dinar. A l'hora convinguda, retorn als nostres punts d'origen.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Activitats i Rutes    Viatges

ADREÇA

Passeig de Gràcia 55-5è-4a
08007 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX