3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Denise Duncan - Teatre Zoom

Denise Duncan - Teatre Zoom

  • ONLINE ZOOM
5€
3€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Un boxejador americà arriba a la Barcelona del principi del segle XX. Es diu Jack Johnson i ha estat el primer afroamericà que s'ha proclamat campió mundial de pesos pesants. Es va enfrontar a Jim Jeffries en l'anomenat "Combat del segle" i, contra tot pronòstic, el va guanyar, en una victòria al racisme. Ara bé, Johnson haurà de pagar un preu elevat pel seu triomf: una sentència injusta el fa abandonar el país. I encara que a Barcelona troba uns aires diferents, potser més lliures, a Jack Johnson el persegueixen els fantasmes del seu passat i el record del seu rival, Jim Jeffries.
Al ring, el "combat del segle" fa temps que va acabar, però a la vida de Jack Johnson encara continua. Quin és el preu que paguem per les nostres victòries? Quina és la frontera entre l'èxit i el fracàs? Són, potser, dues cares d'una mateixa realitat? Quin és, per a Jack Johnson, l'autèntic ¿combat del segle"? Es tracta de la lluita contra el racisme? O del combat ferotge entre amor i desig? En el subsol d'una Barcelona a punt d'esclatar, l'Excelsior, un cabaret del Paral·lel, esdevé l'escenari on Johnson s'enfronta a la seva vida. Les cabareteres, la seva dona i altres personatges de l'època el conduiran per aquesta història trepidant que ens mira als ulls i ens qüestiona.

Denise Duncan ha escrit un text ple d'humanitat, amb música del pianista, improvisador i compositor de Menorca Marco Mezquida (Premi Ciutat de Barcelona 2020 pel disc No hay dos sin tres, enregistrat amb el guitarrista Juan Gómez, Chicuelo). Duncan és una dramaturga nascuda a Costa Rica i establerta a Barcelona, on ha estudiat dramatúrgia i direcció (Institut del Teatre) i ha estat una de les fundadores de la companyia La Pulpe Teatro. Amb una llarga trajectòria, ha estrenat muntatges com Vaques sagrades, Está linda la mar, C.O.C.A., Una dona en el mirall o Negrata de merda (2018). Des del setembre del 2019 fins al juliol del 2020 ha estat autora resident a la Sala Beckett.


TeatreZoom és un cicle de videoconferències que connecten públic, artistes que tenen en cartera una proposta escènica i membres de la crítica.
Les sessions es realitzen de forma virtual a través de l'aplicació Zoom. Cada sessió té un màxim de 50 usuaris i una durada d'entre 40 i 50 minuts que s'estructuren de la manera següent:

. Durant els primers 10-15 minuts s'ofereix un fragment provisional o assaig del muntatge (en directe o gravat) que s'està promocionant.
. A continuació, s'inicia una conversa informal entre la persona prescriptora, l'artista i la resta d'assistents que vulguin participar-hi en què es contextualitza el fragment vist en la trajectòria de la companyia, de la dramatúrgia o de la cartellera actual.
. Posteriorement, de cada trobada s'elabora un vídeo-resum d'uns 2 minuts que es penja a les xarxes de Recomana per a difondre el cicle i la producció.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Altres

ADREÇA

ONLINE ZOOM

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

*Places limitades.
Es facilitaran les instruccions d'accés a cada sessió, de manera personalitzada, a tots els compradors. d'entrades.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX