3/5
Sense recomanacions Interessa a  
El nino · Allà on és més fàcil veure-s'hi

El nino · Allà on és més fàcil veure-s'hi

  • Del 17 de març al 4 d'abril 2021
  • Escenari Joan Brossa - Barcelona
18€
DES D'11€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

11€ preu TRESC per venta anticipada fins el dia de l'estrena
13€ un cop l'espectacle s'ha estrenat

*Despeses de gestió no incloses

***

Una dona davant del mar amb la seva parella de tota la vida, un ninot inflable. Ella no pot nedar. Per a ella, ell és real i els seus ulls sense ulls són els únics ulls que pot estimar.

La relació va existir i va durar més de deu mil anys: aquest amor és difícilment degradable, com el plàstic. Com una il·lusió.

L'obra tracta de la patologia de l'anorèxia, entesa aquí en el sentit de símptoma i defensa arran d'un abús patit durant la infància, i explica la tragicomèdia de l'amor impossible i la seva petició inesgotable de trobada i dialèctica amb l'Altre, eternament present i absent.

NOTA DE LA TRADUCCIÓ DE L'OBRA:

El Nino , el text de la jove dramaturga bergamasca Irene Petra Zani, el vaig descobrir en una roda de selecció de textos de joves dramaturgs italians que va tenir lloc a Milà a la tardor de 2018. La xarxa europea Fabulamundi, a la qual està associada la Sala Beckett, presentava una tria de textos que buscaven partners internacionals; jo hi vaig anar com a traductor de part de la Beckett i em vaig enamorar completament d'aquell material. I he de dir que el nivell era molt alt i que hi havia moltes propostes interessants, però per a mi cap de tan singular com aquest text que elabora un tema difícil (els abusos en la infància dins el marc de la família), i és capaç de portar-lo a un tractament poètic i dramatúrgic molt imaginatiu i potencialment molt seductor per a una actriu i també per als espectadors. Vaig traduir el text, un monòleg per a una dona sola amb la presència d'un nino inflable de sex-shop, el vam revisar amb la seva autora, el vaig donar a conèixer a una actriu i una directora que em va semblar que s'hi podien interessar (la menorquina Enka Alonso, esplèndida, que ja coneixia de Dolça Sodoma meva , i la Loredana Volpe, una jove veneçolana, poeta i directora d'escena carregada de talent, que havia conegut com a alumna en un màster de l'Institut del Teatre) i vam aconseguir fer-ne una lectura pública a la Sala Beckett de Barcelona. Amb la seva estrena esperem completar un camí costerut i apassionant.

Joan Casas
(Escriptor, traductor, professor jubilat de l'Institut del Teatre de Barcelona)

FITXA TÈCNICA

AutoriaIrene Petra Zani
DireccióLoredana Volpe
IdiomaEspectacle en català
Intèrprets:Enka Alonso

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

IDIOMA

Espectacle en català

CATEGORIES

Arts Escèniques    Drama

ADREÇA

Carrer flassaders, 40
08003 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: Del 17 de març al 4 d'abril 2021

Horari Taquilles: des d'una hora abans de l'inici de la funció

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX