3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Concha Buika

Concha Buika

  • Teatre Grec - Barcelona
35€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

És una de les veus més respectades de l'escena de la fusió musical. I és que diuen que l'artista mallorquina és un gènere en si mateixa. Torna al Grec per repassar èxits i presentar temes nous, amb la bailaora negra Yinka Esi Graves.

La fusió és la història de la seva vida, perquè no només esquitxa la seva música inclassificable, en la qual tant ressonen el flamenc com el jazz, el reggae, el blues, el soul o el pop, sinó també la seva biografia. Va néixer a Mallorca, filla de pares equatoguineans de l'ètnia bubi i, des de petita, va tenir influències musicals que van del pop africà i europeu al flamenc i ritmes llatins, però també asiàtics. Buika és filla de la fusió, tot un exemple de diversitat cultural que ha convertit en una marca d'identitat.

Personificació de la versatilitat, durant la seva carrera Buika ha compartit escenari amb els talents més diversos com ara Armando Manzanero, Chavela Vargas, José Luis Perales, Bebo Valdés, Chucho Valdés, Nelly Furtado, Anoushka Shankar, Chick Corea o Pat Metheny, entre molts altres. Amb Carlos Santana, va editar Africa Speaks, un disc que conté el tema ¿Yo me lo merezco", nominat als Grammy Llatins 2020 a la millor cançó de rock. I és que ella és una de les grans de la música llatina, un gènere que defensa des de Miami, però que la porta a viatjar per mig planeta. Ha interpretat arreu grans èxits que van des d'¿Un mundo raro" o ¿Volver, volver" fins a ¿Jodida pero contenta" entre molts més. Repassarà les cançons que més s'estima en un concert al Teatre Grec, acompanyada de grans músics i d'una bailaora que, com ella, mateixa, trenca estereotips. Ens referim a Yinka Esi Graves, una artista londinenca de pare jamaicà i mare ghanesa que va venir a Espanya atreta pel flamenc i que ha esdevingut una coneguda bailaora... encara que tingui un nom ioruba. Ella indaga en la memòria del flamenc, un ritme que, diu, té un caràcter espiritual que el connecta directament amb les danses africanes.

La d'enguany serà la quarta aparició de Buika al Teatre Grec, un escenari que ja va trepitjar el 2008 interpretant la fusió de flamenc i jazz del disc La niña de fuego. Hi va tornar el 2013 per presentar La noche más larga i també l'any 2015, aquest cop acompanyant la banda de tango Escalandrum, liderada per Daniel Pipi Piazzolla, net del mític compositor.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Festival

ADREÇA

Pg Santa Madrona 36
08038 - Barcelona

Teatre Grec
Pg Santa Madrona 36 , 08038 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX