3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Gran Teatre del Liceu - Temporada 21-22

Gran Teatre del Liceu - Temporada 21-22

  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
DIVERSOS
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Totes les propostes

DESCRIPCIÓ

(Re)descobrir el paradís

PROJECTAR l'art i l'òpera com a paradís és parlar de la necessitat de protegir-se davant de tanta desolació. El capitalisme com a sistema de producció de mercaderies i el col·leccionisme d'experiències ad infinitum han alterat les relacions personals. Sota l'imperi de l'hedonisme, l'art ens ha d'ajudar a organitzar millor la societat.

ACTUAR perquè l'òpera sigui una porta al creixement i capturi les preocupacions de l'ésser humà i del seu context; una experiència estètica que, amb la suma de disciplines, pugui mostrar el present amb cruesa i sospesar el nostre futur. El teló abaixat, amb la seva càrrega metafòrica, és la guillotina que ens separa de la creació de mons màgics.

REPENSAR l'humà i les seves preguntes des del mateix escenari. L'home modern té nous reptes i conceptes (fronteres, identitat, maneres d'estimar, digitalització, intel·ligència artificial, esclavitud contemporània, deteriorament del planeta...). En aquest període de la gestió del Liceu volem parlar del planeta, la seva decadència i les seves contradiccions. Avui ja no n'hi ha prou amb la lucidesa; toca imaginar i (re)plantejar el món des de l'art.

AVANÇAR en la salvació de l'individu. Com a éssers entreteixits de relats, històries i llegendes, l'òpera ens cuida i ens salva. Allò que passa al teatre simbolitza tant els somnis com els malsons (realitat versus poesia). El Liceu és, doncs, un espai poblat de paraula, imatge i idea; una gramàtica sonora de combinacions emocionals amb un propòsit: el rescat d'una arqueologia de les persones i la integració dels debats del nostre temps.

DEFENSAR una identitat davant el fenomen de la globalització. L'òpera és un exemple perfecte de la personalitat europea, però cal revitalitzar-la. En el camí per ser un centre de les arts i la reflexió, el Liceu torna als valors i la radicalitat que va originar el gènere. D'altra banda, també és mediador entre públic, artistes, creadors i pensadors, i alhora és un agitador de connexions i una institució viva que té en el gènere un manual per a la vida de les persones.

IMAGINAR un complex ecosistema d'activitats artístiques que enguany s'agrupen al voltant d'un concepte: el paradís. Una temporada que convida a aprofundir sobre la condició humana i les seves preocupacions, i que condensa una sèrie de personatges que anhelen un destí millor. Heroïnes, morts, esperança, tragèdies, intensitat vital, resignació o principis qüestionats en el llarg camí envers el paradís (tal vegada perdut, per conquerir, insinuat, imposat, exigit...). Així, Tamino somnia amb Pamina; Mélisande o Ariadne, amb l'amor veritable; Rigoletto i Wozzeck, amb la pau de la llar; Mozart, amb la seva trilogia; Da Ponte, amb el valor del perdó o el Winterreise, on la mort és un destí consolador.

SOMNIAR el Liceu és predir el futur, amb la tradició com a còmplice. En aquest 175è aniversari des de la fundació del Teatre, volem contribuir a la generació de nits inoblidables. Al costat de Josep Pons i Àlex Ollé, establim una nova relació amb alguns artistes: Anna Netrebko, Javier Camarena, Gustavo Dudamel, Matthias Goerne, Marc Minkowski, Piotr Becza¿a, Sonya Yoncheva, Sondra Radvanovsky, Simon Rattle, William Christie, Xavier Sabata, Núria Rial, Jordi Savall o Rinaldo Alessandrini. I gaudirem dels muntatges de Katie Mitchell, Wolfgang Tillmans o Simon McBurney, entre d'altres. D'altra banda, una sèrie de veus complementàries seran les facilitadores de preguntes en aquest rumb utòpic: William Kentridge i Antonio López (artistes visuals), Anne Carson (poeta), Ramón Andrés (assagista i filòsof), i els fotògrafs Jordi Bernadó i Cristina de Middel. El Liceu, un lloc on refugiar-nos del naufragi i cercar l'ideal.

Som camí, som destí, som PARADÍS!

Víctor Garcia de Gomar

Director artístic del Gran Teatre del Liceu

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Òpera

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX