3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i Alba G. Corral

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i Alba G. Corral

  • 22 de juliol
  • Teatre Grec - Barcelona
22-30€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades al 20% de descompte per a la Comunitat TRESC*

 

*Localitats molt limitades!

*****


L'any 1907, durant una estada al Tirol, poc després de la mort de la seva filla Maria i quan li acabaven de diagnosticar una afecció cardíaca que ja li mostrava el final de la vida (moriria l'any 1911), el compositor austrobohemi Gustav Mahler va compondre Das Lied von der Erde, títol original de La cançó de la Terra. És una composició per a orquestra i veus de tenor i de baríton (o de contralt, com en aquesta interpretació) integrada per sis moviments, cadascun dels quals constitueix una cançó independent. S'inspirava en alguns dels poemes de Die chinesische Flöte (La flauta xinesa), compilació de versos xinesos traduïts per Hans Bethge, entre els quals alguns de Li Bai (¿¿), un poeta xinès de la dinastia Tang especialment conegut pel seu hedonisme. Aquest hedonisme es reflecteix també en la composició musical d'un Mahler que, com el pensador Arthur Schopenhauer, l'orientalista Friedrich Ru¿ckert o el poeta Johann Wolfgang von Goethe, miraven cap a Orient (o cap a una idea idealitzada d'Orient), per trobar una visió alternativa del món. Formalment, l'obra se situa entre la simfonia i el lied i té una estructura que es correspon amb les diferents etapes de la vida, fins a concloure en aquest moment en què l'home o la dona traspassen el llindar de la mort i es troben en un territori desconegut.


Al capdavant de l'OBC hi haurà, en aquesta ocasió, Matthias Pintscher, reconegut compositor i director musical de l'Ensemble Intercontemporain des del 2013 i un dels grans referents de la direcció orquestral dels nostres temps, que dirigeix regularment algunes de les millors orquestres del món, entre les quals una OBC que ja ha encapçalat en diverses ocasions. Posen les seves veus excepcionals al servei de la interpretació de La cançó de la Terra el tenor Stuart Skelton, un conegut col·laborador de qui va ser director de l'Orquestra Simfònica de Berlín, Simon Rattle, i un bon coneixedor de l'obra, que ha enregistrat en dues ocasions; i la contralt Jennifer Johnston, guanyadora del Royal Philharmonic Society Award l'any 2021, i premi de la BBC Radio 3 a la millor artista de les noves generacions. La de Johnston, associada a la Bayerische Staatsoper, és considerada una de les veus revelació de l'escena operística actual.
L'experiència musical es completarà amb les projeccions que prepara per a aquest concert Alba G. Corral, artista visual i desenvolupadora de codi nascuda a Madrid i instal·lada a Catalunya que fa més de deu anys que utilitza mitjans digitals per a crear unes projeccions audiovisuals que exploren les narratives abstractes. En aquest cas, les imatges s'inspiren en els textos de les cançons i ens proposen un recorregut visual pels paisatges de les Terres de l'Ebre, on resideix actualment. Convertida en una de les artistes del seu gènere més conegudes ara mateix, Alba G. Corral ja va passar, amb un èxit extraordinari, pel Teatre Grec, posant les seves imatges sorprenents al servei de la música de la formació de San Francisco Kronos Quartet durant la nit inaugural del Grec 2019 Festival de Barcelona.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ADREÇA

Passatge Martras, 29
08031 - Barcelona

Teatre Grec
Passatge Martras, 29, 08031 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Entrades limitades

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX