3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Mivion (Ràdio Sarajevo)

Mivion (Ràdio Sarajevo)

  • 14, 15 i 16 de juliol
  • CCCB - Barcelona
18€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades al 20% de descompte per a la Comunitat TRESC*

 

*Localitats molt limitades!

*****

La ràdio i les possibilitats que ofereix per a la imaginació són la base d'un espectacle documental que recorda la guerra de Sarajevo. Ens parla d'intolerància, però també de la convivència entre cultures i generacions.

Si aneu sovint per l'Escala, potser heu conegut Slobodan Minic, un ciutadà bosnià que va arribar a aquesta població de l'Alt Empordà fugint de la guerra al seu país i s'hi va quedar. En arribar-hi, va trobar feina de cambrer, però a la seva ciutat era un conegut periodista que dirigia la secció cultural de Ràdio Sarajevo i conduïa un programa que es deia MIVION. El mot és un acrònim de les paraules que, en bosnià, signifiquen ¿nosaltres", ¿vosaltres" i ¿ells/elles" i al·ludeixen a públic, artistes i crítica. Pels micròfons del programa que conduïa Minic hi van parlar des del poeta bosnià Sidran, fins al cineasta Emir Kusturica, passant pel músic Goran Bregovic. Minic va viure bona part del setge de Sarajevo (del 1992 al 1996) des de l'estudi radiofònic, abans de venir a Catalunya seguint la seva família. Ara, la seva experiència es converteix en la base d'un muntatge que tant parla sobre la vida i les experiències d'aquest periodista i de l'avanç de l'odi, el nacionalisme i la intolerància que va viure, com de les existències de dos joves que pertanyen a una altra generació i a cultures diferents: l'actor del Masnou Marc Soler i la traductora bosniana i apassionada de la dansa Azra Suljic.

La veu del protagonista i la presència en escena dels dos joves intèrprets es combinen amb les imatges copsades durant el treball documental que, com és habitual en els seus espectacles, La Conquesta del Pol Sud ha dut a terme a Bòsnia i Sèrbia. Aquest material permet posar en context el que veiem en escena i, especialment, el que hi escoltem. L'espectacle posa a prova el poder d'evocació de la paraula, però també ens demostra la capacitat que té per crear odi. Tot passa en un espai escènic que de vegades ens connecta directament amb altres espais geogràfics i moments temporals i de vegades ens introdueix en la ment i els pensaments més íntims dels protagonistes.

MIVION (Ràdio Sarajevo) és una creació de La Conquesta del Pol Sud, una companyia dedicada a produir muntatges documentals que prenen com a punt de partida les experiències de persones reals i fan evidents les connexions entre les vivències personals i la història col·lectiva, de manera que fan compatibles l'emoció i el sentiment amb la raó i l'anàlisi. Ho ha fet en espectacles estrenats al Grec Festival de Barcelona com Nadia (2014), Claudia (2016) o Raphaëlle (2018).

FITXA TÈCNICA

DireccióCarles Fernández Giua
Durada80 min
Intèrprets:lobodan ¿Boban" Minic Azra Suljic Marc Soler

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Teatre

ADREÇA

C. Montalegre, 5
08001 - Barcelona

CCCB
C. Montalegre, 5, 08001 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: 14, 15 i 16 de juliol

Horari: A les 19.30h

Horari Taquilles:
Dim, Dij., Div: 11-14 i 16-20h. Dix. i Diss. 11-20h . Dium. 11-19h. Dilluns tancat.

Entrades molt limitades!

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX