3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Joan Bagés: Discontinum Energètic · INVITACIONS PLUS · LEM22

Joan Bagés: Discontinum Energètic · INVITACIONS PLUS · LEM22

  • ESGLÉSIA DE SANT JOAN DE GRÀCIA (PL. DE LA VIRREINA) - Barcelona
exclusiu
INVITACIÓ
FINALITZADA
Disponible per a
  • EXCLUSIU SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Invitacions molt limitades exclusives per a socis plus.

 

JOAN BAGÉS: DISCONTÍNIUM ENERGÈTIC

 

L'orgue pot ser considerat el precursor del sintetitzador actual. Cadascun dels seus tubs entona una nota que es pot mantenir tant com es vulgui, com si fos una freqüència electrònica, i afegint notes-freqüències es poden crear sons i timbres per síntesi additiva física-acústica com es faria amb la síntesi additiva electrònica.

 

Els orgues, però, tenen el tret particular que la intensitat de les notes no depèn de la força física exercida sobre l'instrument sinó que, com un interruptor, depèn en gran mesura de quantes notes i tipus de registres s'activen i es desactiven. Així, hi ha un `discontínium' energètic entre la força del músic i el resultat sonor. L'intèrpret `mapeja', relaciona, crea interaccions entre les notes... fent que l'aire que travessa els tubs vibri d'una o altra manera.

 

Aquest concert està pensat des d'aquest punt de vista, la de l'organista electrònic, compositor i creador electroacústic Joan Bagés, que fa ús d'aquest sintetitzador històric. El programa consta d'un sol moviment llarg format per diverses obres, proposant un recorregut sonor per diverses aproximacions a aquest l'instrument amb centenars d'oscil·ladors físics-acústics. Bagés farà interactuar l'orgue de l'església, l'orgue Hammond, sintetitzadors analògics i l'orgue de cartró de Jaume Rocamora. La música inclourà peces d'Alvin Lucier, Francesc Llompart, Xavier Gelabert, Xavier Pagès Corella... i del mateix Bagés.

 

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Cançó d'autor

ADREÇA

ESGLÉSIA DE SANT JOAN DE GRÀCIA (PL. DE LA VIRREINA)
08010 - Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Invitacions molt limitades exclusives per a socis plus.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX