3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Coppél-i.A.

Coppél-i.A.

  • Del 26 al 30 de juliol de 2023
  • Gran Teatre del Liceu - Barcelona
10€
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Els Ballets de Montecarlo ens ofereixen Coppél-i.A., una nova creació de Jean-Christophe Maillot. El coreògraf-director de la companyia revisa aquesta famosa peça romàntica, tornant a explorar el món dels autòmats per reflexionar sobre el desenvolupament de la intel·ligència artificial a la nostra societat.

Aquest títol emblemàtic del repertori clàssic es basa en la Coppélia del 1870 creada per Arthur Saint-León i Léo Delibes a partir del conte Der Sandmann d'E. T. A. Hoffmann.

Coppél-i.A. projecta el públic en un futur proper en el qual dos joves amants, Frantz i Swanhilda, descobreixen l'amor carnal en una societat que exigeix cada cop més progrés, seguretat i higiene. Quan l'erotisme irromp a les seves vides, un ésser artificial sacseja les seves certeses i desafia tot allò que creien saber sobre de l'amor.

El coreògraf, en la seva revisió, dota de vida i sentiments l'autòmat creat pel Dr. Coppélius, adquirint així una categoria humana que va més enllà de la versemblança dels moviments humans.

Per a aquestes vetllades, Maillot ha donat tanta importància a la història com a la dansa; els personatges estan dibuixats amb cura i la música de Delibes està també enriquida per un aire més contemporani que subratlla les emocions dels protagonistes.

 La parella ideal està representada per persones o intel·ligències artificials que, empoderades, qüestionen la nostra posició com a espècie humana? En el moment en què el Japó està redactant una nova constitució on ja preveuen drets per als robots, ja no és un univers de ciència ficció sinó una realitat que ens planteja dubtes i un debat sobre els seus límits.

FITXA TÈCNICA

AutoriaJean-Christophe Maillot.
DireccióJean-Christophe Maillot.
Durada2h
Intèrprets:Ballet de Montecarlo

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ADREÇA

La Rambla, 51-59
08002 - Barcelona

Gran Teatre del Liceu
La Rambla, 51-59, 08002 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Horari Taquilles:
De dilluns a divendres, de 14 a 20.30 h. i 1 h. abans de començar l¿espectacle

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX