3/5
Sense recomanacions Interessa a  
Rocío Molina · Grec Festival de Barcelona 2023

Rocío Molina · Grec Festival de Barcelona 2023

  • Del 7 al 9 de juliol
  • Mercat de les Flors - Barcelona
28€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

PROMOCIÓ:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades al 20% de descompte pels dies 7 i 8 de juliol per a la Comunitat TRESC.

 

 *Localitats molt limitades!

 *****

La tradició flamenca abraça l'avantguarda en els muntatges d'una artista que en aquesta ocasió col·labora amb Niño de Elche i es llança a explorar la naturalesa del desig.

Dos dels noms més coneguts en l'escena del flamenc més renovador es troben en un espectacle que es presenta com una recerca o un itinerari obert. Tots dos artistes actuen en viu i en directe i acompanyats del músic Pepe Benítez, la intèrpret de violí Maureen Choi i la soprano Olalla Alemán. A més, participa en la posada en escena barcelonina del muntatge la coral Carmina, que enguany celebra el cinquantè aniversari. Tots plegats parlen en el nou muntatge liderat per Rocío Molina sobre el desig, sobre el cos humà i sobre la capacitat que té per crear-se imatges d'un passat que no arriba a entendre. El desig es presenta en aquesta proposta com un flux que travessa l'estadi humà i el sagrat, el caràcter espiritual i el material. Amb un títol que al·ludeix al procés pictòric de coloració de la carn, Rocío Molina aborda les tensions que el desig produeix, en la creació artística o en la forma més carnal, en una peça en la qual conflueixen la música sacra i l'electrònica, la celebració i la festa, la repressió i el plaer íntim de la subjecció.

És la creació més nova d'una artista que va guanyar el Lleó de Plata de la Dansa a la Biennal de Venècia de l'any 2022 i que es va convertir, així, en la primera bailaora i ballarina flamenca a guanyar aquest guardó, destinat a les creacions de dansa contemporànies. Li van atorgar per ser una "intèrpret radical de les tradicions que s'expressa sota el signe de la contemporaneïtat". No és estrany, perquè Molina, també guanyadora del Premio Positano de la Danza i de la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes 2022 i Premio Nacional de Danza l'any 2010, és una de les més grans renovadores de l'escena flamenca. Amb una llarga trajectòria internacional, aquesta coreògrafa iconoclasta i creadora inquieta i versàtil té especial predicament a França, on ha estat artista associada al Théâtre National de Chaillot de París. L'any 2008 la vam veure al Grec participant amb Belén Maya, Diana Navarro i Merche Esmeralda en l'espectacle col·lectiu Mujeres i, el 2018 passat, portant a l'escenari la maternitat en l'espectacle Grito pelao, amb Sílvia Pérez Cruz.

Una coproducció de Danza Molina SL, Grec 2023 Festival de Barcelona, Bienal de Danza de Venecia, Bienal de Flamenco de Sevilla i Teatro Español.

En col·laboració amb l'Agencia Andaluza de Instituciones Culturales. Consejería de Turismo Cultura y Deporte de la Junta de Andalucía.

Amb el suport de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM)

FITXA TÈCNICA

Direcció d'escenaRocío Molina, Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola
Direcció musicalNiño de Elche en col·laboració amb Rocío Molina i Juan Kruz Díaz de Garaio Esnaola
Durada90 minuts
Intèrprets:Baile: Rocío Molina. Cante: Niño de Elche. Piano / electrònica / programacions: Pepe Benítez. Violinista: Maureen Choi. Soprano: Olalla Alemán. Cor: Coral Carmina.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Arts Escèniques    Dansa

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

C. Lleida, 59
08004 - Barcelona

Mercat de les Flors
C. Lleida, 59, 08004 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Dates: Del 7 al 9 de juliol

Horari Taquilles:
2 h. abans de començar l'espectacle. Els dies de preu reduït no s'aplica el decompte.

Punts de Venda: Compra les teves entrades a través del TRESC

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX