3/5
Sense recomanacions Interessa a  
David Lang: PRISONER OF THE STATE · Grec Festival de Barcelona 2023

David Lang: PRISONER OF THE STATE · Grec Festival de Barcelona 2023

  • Teatre Grec - Barcelona
30€
-20%
FINALITZADA
Disponible per a
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

Promoció:

  • Entrades a 8€ exhaurides!
  • Entrades al 20% de dte. per a la Comunitat TRESC.

 

*****

 

Per celebrar l'any Beethoven el 2020, l'auditori, juntament amb prestigiosos socis internacionals, va encarregar al compositor novaiorquès David Lang una destacada nova creació: una poderosa relectura de l'òpera Fidelio. Aquest projecte es va ajornar a causa de la pandèmia, però tres anys més tard del previst, el nou treball de David Lang aporta llum sobre els temes atemporals de Beethoven: l'amor, l'abús de poder, la supressió dels drets individuals mitjançant la intriga política.

Pot l'amor més sincer assegurar la llibertat d'un home? David Lang, un dels compositors més importants del món, reinterpreta l'òpera Fidelio  i ens la mostra sota una llum més contemporània i política. Ludwig van Beethoven va trigar anys a escriure la versió definitiva de la seva única obra per a l'escenari, de la qual no només va canviar el títol (inicialment es deia Leonora) sinó que també va produir versions diverses del llibret. Lang ha escrit el seu propi llibret per a aquesta versió de la narració sense utilitzar ni una nota de la música de Beethoven.

A l'òpera original, l'amor de Leonora és suficient per alliberar el seu ésser estimat, empresonat injustament per motius polítics. A Prisoner of the State, Lang qüestiona l'idealisme romàntic davant els costums polítics del segle XXI. La posada en escena, econòmica però convincent, d'Elkhanah Pulitzer situa el mal i l'empresonament al centre de l'escenari: el gran cor de presoners, present durant tota la representació, és el focus visual i musical dominant. El governador (el Pizarro de Fidelio, rellegit per Lang) suggereix en una ària que és "millor ser temut que estimat". El presoner de Lang, igual que el de Beethoven, en una cel·la claustrofòbica i subterrània, experimenta l'alegria de retrobar-se amb la seva "Leonora".

Però en la posada en escena de Pulitzer no tenim cap dubte que el Fidelio de Lang té lloc en un món menys indulgent i més familiar que el de Beethoven. L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) juntament amb el  cor dels presoners i els quatre solistes protagonitzen una producció ja celebrada com un replantejament contundent i oportú de l'original.  Prisoner of the State es va estrenar el 2019 al Lincoln Center de Nova York per la Filharmònica de Nova York. L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va encarregar l'obra juntament amb el Barbican (Londres), el De Doelen Concert Hall (Rotterdam), l'Orquestra Simfònica de Bochum, el Concertgebouw de Bruges i l'Òpera de Malmö, fet que afirma la reputació de Barcelona com a centre destacat de la cocreació internacional. D'aquesta manera, L'Auditori i l'OBC mantenen el seu compromís amb la música contemporània i enforteixen la seva posició com a pilar essencial de la cultura catalana al món. La coproducció amb el Grec Festival de Barcelona suposa el retorn de l'OBC als escenaris de Montjuïc. Encàrrec i coproducció de L'Auditori, la New York Philharmonic, el De Doelen Concert Hall (Rotterdam), The Barbican (Londres), Bochum Symphony Orchestra Concertgebouw (Bruges), Malmo Opera.

 FITXA ARTÍSTICA

Concepte, composició, llibret: David Lang. Direcció: Ludovic Morlot. Interpretació: Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Cor d'homes del Cor de Cambra del Palau i del Cor Jove de L'Orfeó Català, Claron McFadden (The Assistant), Jarrett Ott (The Prisoner), Davóne Tines (The Jailer), Alan Oke (The Governor). Direcció d'escena: Elkhanah Pulitzer. Ajudantia de direcció: Diana Wyenn. Coreografia i moviment: Miguel Alejandro. Disseny d'escenografia: Matt Saunders. Vestuari: Maline Casta. Projecció: Adam Larsen. Disseny de llum i direcció tècnica: Thom Weaver.

 

Agraïments: a Simon Mordant AO i Catriona Mordant AM i al donant anònim pel seu suport generós que ha fet possible aquesta producció.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Concerts    Clàssica

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del TRESC

ADREÇA

Pg Santa Madrona 36
08038 - Barcelona

Teatre Grec
Pg Santa Madrona 36 , 08038 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX