COMPARTEIX

Tot i que encara falta més d'1 mes per la celebració de la gran gala dels Premis Oscars (9 de febrer), ja podem anar elaborant una primera llista de les possibles pel·lícules que s'estan col·locant com a favorites. Per quines pel·lícules apostes? Quins professionals del cinema creus que s'enduran l'estatueta daurada? Aquí tens la nostra quiniela! ;)

 Joker

Joker

La pel·lícula del moment de Todd Phillips que ha aconseguit saturar les icòniques escales de Nova York i convertir al pallasso del crim en un còmic sense èxit, amb problemes mentals i una vida molt trista inicia la ja esperada carrera cap als Oscars. Amb un importantíssim paper com el de Joaquin Fènix, aconsegueix visibilitzar de forma macabra la situació crítica de l’atenció als malalts i ho remata amb un final ben tràgic. A més, cal destacar la magnífica execució visual i sonora, una combinació capaç de fer-te sentir el ressentiment o el dolor del protagonista sense moure’t de la butaca.

 El Irlandès

El Irlandès

Martin Scorsese i Robert De Niro uneixen forces del crim per nové cop consecutiu amb una adaptació de novel·la negra ‘Vaig Sentir Pintar Cases’ gràcies a Netflix. Un magistral exercici fílmic sobre les grans màfies d’Estats Units, un relat que saltant entre dècades aconsegueix mostrar la memòria, la culpa i el penediment al llarg de tota una vida. Els efectes especials d’aquest film superen la complexitat de qualsevol monstre d’animació!, Scorsese va aconseguir crear una tecnologia capaç de fer els actors fins a 30 anys més grans o més joves, aconseguint així moltes escenes del passat sense haver de sacrificar l’actor en qüestió!

 The Farewell

The Farewell

The Farewell t’endinsa en la tècnica de la mentida piadosa amb un registre còmic, considerada com una de les pel·lícules més emotives del moment. La protagonista viatja a la Xina per a visitar a la seva àvia malalta de càncer, amb l'excusa d'unes falses noces i sota una sola condició: ocultar a l'anciana el seu propi estat de salut. Així la directora Lulu Wang ,amb rerefons personal reflecteix el contrast cultural entre  Orient i Occident.

 Once Upon a Time in Hollywood

Once Upon a Time in Hollywood

La novena pel·lícula de Querentin Tarantino va aterrar a les grans pantalles i no pot ser més seva; una autèntica i extralimitada delícia que només ell podria haver creat.  Una història transcendent; impulsada per un repartiment estel·lar a l'altura dels seus carismàtics personatges: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margott Robbie. Si això no és suficient, només cal centrar l'atenció en els aspectes tècnics i l'espectacular execució de recursos visuals emprats: pla detall, els crash zooms o els grans plans generals, tots els recursos que aconsegueixen fer fugaços els 165 minuts de la pel·lícula.

 Le Mans ‘66

Le Mans ‘66

Christian Bale i Matt Damon, porten un moment històric a les pantalles amb unes interpretacions espectaculars. Una pel·lícula que per primer cop mostra una verdadera realitat i entitat, l’empresa Ford accepta mostrar la faceta altament competitiva que desemboca a la competició de l’any 1966, un procés que no suposa un camí fàcil. Una pel·lícula amb impressionants coreografies al volant, abundants moments d’emoció i una espectacular posada en escena. Sens dubte reuneix el poder de les Star Systems per aconseguir atenció digna dels Oscars.

 1917

1917

 La nova pel·lícula de Sam Mendes, director de Skyfall, ens transporta a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial del Front Occidental amb una experiència immersiva rodada en un pla únic. L'extraordinària feina filmogràfica aconsegueix mostrar el que aquests soldats veuen i viuen, acompanyant a dos soldats en un viatge terrible on la supervivència no és fàcil. Definitivament podem considerar aquesta pel·lícula com una de les més reals de la guerra i assegurar un carril en la cursa cap als Oscars 2020, on podria irrompre per a triomfar.

 Parasite

Parasite

'Parasite' és una comèdia negra de suspens dirigida pel sud-coreà Bong Joon-ho que explica la història d'una família pobra que malviu en un pis baix a Seül. El pare ha de pagar les factures a força de treballs precaris, però la seva situació canvia un dia en què el seu fill aconsegueix que el recomanin per donar classes particulars d'anglès a casa de la família rica dels Park. El jove aconseguirà anar introduint a la resta dels seus familiars en diferents treballs del servei domèstic, la qual cosa serà el començament d'un engranatge incontrolable, d'on ningú sortirà indemne.

 Little Women

Little Women

Una adaptació de la novel·la clàssica 'Mujercitas'. La directora, Greta Gerwig, aconsegueix oferir una aproximació apassionadament fidel però alhora original; cal destacar la capacitat de Greta per reviure aquest film clàssic i transformar-lo una comèdia de matrimoni. A més, si el relat és bo, els intèrprets ja són llegendaris: Meryl Streep, Timothée Chalamet o Emma Watson. Hi ha veus que ja demanen l'Òscar, i amb raó!

 Toy Story 4

Toy Story 4

Un cop més Pixar aconsegueix sorprendre i portar a la gran pantalla una seqüela de Toy Story per centrar la història més que mai en el personatge de Woody. Aconseguint una aventura plena d’emocions, riures i nostàlgia recordant alguns dels personatges abans de dir adéu per sempre. Enguany Pixar ens ha acostumat a l’esplendor visual de les seves pel·lícules amb una representació de qualitat suprema, representant el més mínim detall de cada personatge; cal aplaudir a la magnífica evolució que ha tingut l'animació per ordinador des de la primera. Sense dubte una pel·lícula amb molts números per arribar a la cima de la nominació d’animació.

 Dolor y Gloria

Dolor y Gloria

'Dolor y Gloria', l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar, és possiblement la més personal del director manxec ja que parla de la creació cinematogràfica i teatral, i de la dificultat de separar la creació de la vida personal. Narra una sèrie de retrobaments d'un director de cinema, Salvador Mallo, en el seu ocàs: els primers amors, la mare, la mortalitat, un actor amb el qual va treballar, els seixanta, els vuitanta, l'actualitat i el buit davant la impossibilitat de seguir rodant... De nou, Almodóvoar compta amb un repartiment exquisit: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Cecilia Roth i Raúl Arévalo.

 Historias de un matrimonio

Historias de un matrimonio

Noah Baumbach s'encarrega de dirigir i escriure el guió d'aquest drama protagonitzat per Adam Driver i Scarlett Johansson. Nicole (Scarlett Johansson) és una actriu que va deixar la seva prometedora carrera de cinema per treballar a la companyia teatral del seu marit Charlie, de qui ara mateix s'està divorciant. Amb una química sufocant i un fill en comú, la història d'amor d'aquesta parella es trencarà per complet, arribant al punt d'haver d'anar als tribunals per concloure una vida en comú plena de ferides obertes.

 Jojo Rabbit

Jojo Rabbit

Taika Waititi dirigeix i protagonitza aquesta cinta que compta amb grans noms en el seu repartiment: Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Rebel Wilson, Thomasin McKenzie i Alfie Allen. Jojo Betzler és un nen de 10 anys que ha estat ridiculitzat tota la seva vida pels seus companys i té una mare que no ha arribat a comprendre'l mai. Jojo intenta encaixar en el seu país, on el règim feixista està a punt d'apoderar-se d'Alemanya. Amb l'objectiu d'aconseguir ajuda, el nen s'inventa a un amic imaginari que el guia en la seva nova vida, però aquest amic resulta ser Adolf Hitler. 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES