3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez
Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez

Vides minades / 25 Anys Gervasio Sánchez

  • Fins el 25 d'agost
  • Palau Robert - Barcelona
GRATUÏT
FINALITZADA
Disponible per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Propostes similars

DESCRIPCIÓ

L'exposició, que és una plasmació i adaptació en gran format del llibre publicat per l'Editorial Blume amb el mateix nom, és obra de Gervasio Sánchez, tant pel que fa les fotografies com els textos. El disseny gràfic és de Paco Gómez, el tractament digital de les imatges, de David Vicente i Juan Manuel Castro Prieto, la impressió de les fotografies, d'AuthSpirit, i l'edició i muntatge de vídeo, de Mario Castro.


Com diu el propi autor, ¿Vides Minades és un projecte inacabable, igual que són infinites les seqüeles que provoquen les mines antipersones.

Porto treballant amb víctimes d'aquesta xacra des del setembre de 1995. El 1997, el 2002 i el 2007 vaig presentar diferents versions d'aquest projecte que recorre la major part de la meva vida professional. Avui torno amb Vides Minades, 25 anys, un crit contra una terrible injustícia i un drama diari.


Les víctimes van ser elegides a l'atzar. M'hi vaig creuar en hospitals a punt de ser amputats o malferits, amb possibilitats de morir, o en centres ortopèdics, on intentaven tornar a caminar amb cames de plàstic. Unes víctimes han tingut més sort que d'altres.


Els responsables de tant sofriment s'amaguen darrere d'una nebulosa d'interessos o sigles.


La indústria d'armament és cada dia més poderosa i impenetrable malgrat les lleis sobre control d'armes que s'aproven en els parlaments dels països democràtics i que gairebé sempre es converteixen en paper mullat a l'hora de realitzar negocis de la mort.


Els nostres governants, empresaris i banquers es presenten davant de la societat com paladins del respecte als valors universals i a la legalitat vigent mentre utilitzen el secretisme i la impunitat per reescriure i violar les lleis i subordinar-se al pragmatisme més obscè. Els que més criden en l'oposició són el que més ràpid s'acaben doblegant al guió oficial quan assoleixen els salons del poder".

La mostra fa un recorregut geogràfic per El Salvador, Colòmbia, Bòsnia, Angola, Afganistan, Moçambic, Cambodja i Nicaragua, i s'atura, en cada cas, en el moment de l'explosió de la mina, les seves conseqüències i l'evolució vital i familiar de les víctimes i el seu entorn. Els textos són sovint tan dramàtics com les fotografies, però, també com les imatges que els il·lustren: plens de dignitat i de lluita per la vida.


L'exposició acaba amb una cronologia de la trajectòria de Gervasio Sánchez en relació a les mines anti-persona.
L'aventura de Vides minades comença el 1995, quan Gervasio Sánchez va ser contractat per una revista del cor, per qui va realitzar el primer reportatge sobre una víctima d'una mina antipersona a Adelino Chimoco (Angola)
Provisionalment, s'acaba el 2024 amb la preparació i presentació de Vides Minades, 25 anys. DKV Seguros continua donant suport al projecte; Juan Manuel Castro Prieto és l'autor dels tiratges de totes les fotografies del projecte des dels seus inicis, amb l'ajuda de David Vicente, i Paco Gómez és el responsable del disseny gràfic de les exposicions des de 2007.


A Palau Robert es podrà visitar fins al 25 d'agost.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Aquesta proposta ja no està disponible

CATEGORIES

Espais    Altres

ENTRADES

Exposició gratuïta

ADREÇA

Passeig de Gràcia, 107
08003 - Barcelona

Palau Robert
Passeig de Gràcia, 107, 08003 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Exposició gratuïta

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX