3/5
Sense recomanacions Interessa a  0 
Art en pedra
Art en pedra
Art en pedra
Art en pedra
Art en pedra

Art en pedra

  • Divendres i dissabtes fins el 2 de febrer
  • La Pedrera - Barcelona
12€
Per a
  • SUBSCRIPTOR
  • SOCI
  • SOCI PLUS
Reserva

DESCRIPCIÓ

La pedra té un paper cabdal en l'evolució de l'escultura moderna. Durant el primer terç del segle XX diversos escultors van tornar a la talla directa en pedra, sense cap intermediari. En lloc de fer models en argila o guix, i que després tècnics qualificats creessin l'obra definitiva, van començar a tallar les seves pròpies obres, d'inspiració abstracta, com una nova actitud de modernitat.

L'exposició «Art en pedra», comissariada per Penelope Curtis, historiadora de l'art i exdirectora de la Tate Britain de Londres i del Museu Calouste Gulbenkian de Lisboa, reuneix una selecció acurada de més d'una vuitantena d'obres procedents de diferents col·leccions públiques i privades.

La mostra celebra l'estructura de pedra de la Casa Milà, coneguda popularment com La Pedrera, i col·loca a l'interior de l'edifici d'Antoni Gaudí algunes de les talles tardanes d'aquesta generació pionera. La mostra aplega vuit escultors històrics, nascuts entre finals del segle xix i començaments del xx: Hans Arp, Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Naum Gabo, Barbara Hepworth, Henry Moore, Isamu Noguchi i Jorge Oteiza, que van ser pràcticament contemporanis; descriu els seus camins artístics, sovint paral·lels, per explorar noves vies d'expressió, i n'assenyala punts de confluència.

A banda d'aquestes obres abstractes, que entraran en diàleg amb La Pedrera, i de les fotografies que Aglaia Konrad ha fet a les pedreres de Carrara, una secció complementària permet veure que els «pioners» de l'escultura moderna han estimulat la generació següent Xavier Corberó, Stephen Cox, Luciano Fabro, Barry Flanagan, Cristina Iglesias, Anish Kapoor, Ettore Spalletti i Alison Wilding, i també que la pedra ha estat inspiració de noves formes conceptuals de treballar.

COMPARTEIX

INFORMACIÓ DE L'ESDEVENIMENT

DATA

Divendres i dissabtes fins el 2 de febrer

CATEGORIES

Espais    Altres

ENTRADES

Compra les teves entrades a través del web del Tresc

ADREÇA

Passeig de Gràcia, 92
08008 - Barcelona

La Pedrera
Passeig de Gràcia, 92, 08008 Barcelona

INFORMACIÓ ADDICIONAL IMPORTANT

Compra les teves entrades a través del web del Tresc
Entrada gratuïta per als menors de 12 anys.

La compra o reserva d'aquesta proposta està subjecta a les condicions d'ús del carnet i de venda d'entrades del TRESC.

Sessions disponibles

Sessions disponibles

El Mazine del TRESC

COMPARTEIX

Registrant-te

Processant-lo