COMPARTEIX

Notícies
1 D’OCTUBRE DEL 2018 per Júlia Roqueta

Si t’encanta tafanejar-ho tot allà on vas, aquesta és la teva oportunitat: arriba l'Open House, el festival d’arquitectura per excel·lència de Barcelona. Durant el cap de setmana del 27 i 28 d’octubre podràs visitar edificis i espais emblemàtics que no sempre estan oberts al públic i, de forma gratuïta! Aquest any torna amb moltes propostes: itineraris per zones, concursos, cases, museus, fàbriques, presons, mercats, hotels... Endinsa-t'hi i descobreix els secrets que tenen diversos espais de la ciutat. 

ITINERARIS:

 

Les propostes van des de Barcelona fins a Santa Coloma de Gramanet, passant per Badalona, L’Hospitalet i Sant Joan d’Espí. Cada itinerari té entre 2 i 6 espais per visitar, un total de 200 activitats que mostren Patrimoni Arquitectònic, urbanisme i cultura des de diferents perspectives d’aquestes ciutats. 

 

ESPAIS:

Et proposem alguns dels espais per visitar durant aquestes jornades de portes obertes:

Arc de Triomf

Arc de Triomf

No et perdis la història que s'amaga darrera d’aquest arc ni les increïbles vistes fins al Parc de la Ciutadella. Un privilegi!

Dissabte de 10.30 a 19 h i diumenge de 10.30 a 18 h.

Badalona, ciutat romana: Termes i Decumanus, Jardí Quint Licini i Casa dels Dofins

Badalona, ciutat romana: Termes i Decumanus, Jardí Quint Licini i Casa dels Dofins

Una ciutat subterrània que et sorprendrà. La llum, els sons i l’ambient que recrea aquest espai - museu et farà sentir immers/a en la cultura romana. A més a més, podràs visitar els jardins i la Casa dels Dofins, una casa benestant de l’època que es conserva molt bé!

Dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i diumenge d’10 a 14 h.

Can Negre

Can Negre

Una autèntica obra d’art de Jujol a Sant Joan d’Espí, que va ser restaurada el 2010 per l’arquitecte Josep Llobet. La seva façana, dedicada a la Mare de Déu, ja impressiona; doncs imagina’t l’interior! Una capella i una escala que et deixaran amb la boca oberta.

Dissabte de 17 a 20 h i diumenge d’11 a 14 i de 17 a 20 h.

La Escocesa (Fàbrica de Creació analògica)

La Escocesa (Fàbrica de Creació analògica)

Aquesta antiga fàbrica tèxtil s’ha convertit en la casa dels artistes analògics. Un espai creatiu i obert per a realitzar projectes. Gegant i curiós, no t’oblidis de visitar-lo!

Diumenge d’11 a 14 h i de 16 a 18 h.

Presó La Model

Presó La Model

Si tens curiositat per saber com va ser la vida dins d’aquests murs, la visita guiada t’ho mostra. El que havia de ser un projecte de transformació social, s’ha convertit en la mostra d’una presó que només va innovar en la seva distribució, però que tot i així et deixarà clavat/da.

Dissabte d'11 a 14 h i de 16 a 19 h i diumenge d’11 a 14 h i de 16 a 18 h.

 

 

OPENS:

 

Pels/les que no només es conformin amb això, l’Associació cultural 48h Open House Barcelona té preparades una sèrie de fusions entre l’arquitectura i altres àmbits que no et deixaran indiferent:

 

Recinte modernista de Santa Pau · Open Green

Recinte modernista de Santa Pau · Open Green

Per a les persones més “eco”, l'Open Green: Edificis i infraestructures sostenibles, com el Recinte modernista de Sant Pau, que tenen en compte el medi ambient per a nosaltres i les generacions futures. 

Sant Pau és Modernisme en estat pur. Aquest museu està actualment en procés de recuperació i rehabilitació d’espais per adaptar-los a nous usos. S’està fent de la manera més sostenible possible, aplicant diverses estratègies d’estalvi energètic. No et pots perdre aquesta fusió entre el modernisme i la modernitat sostenible.

Visites a les 16, 16.30, 17h i 17.30h.

Torre de les Aigües del Tibidabo · Open infraestructures

Torre de les Aigües del Tibidabo · Open infraestructures

Amants dels grans projectes i les súper operacions: a l'Open infraestructures podreu veure els esquelets que fan que la ciutat funcioni i pugui créixer i ser habitada. 

N'és un exemple la Torre de les Aigües del Tibidabo, una construcció ornamental però també funcional amb un secret curiós: es pot accedir al dipòsit amb ascensor. No sembla un gran secret, ni tampoc res excepcional però, i si et diem que és un dels primers ascensors elèctrics de l’Estat? No tens més ganes d’anar-hi?

Diumenge d’11 a 14h.

La Vall d'Hebron · Open infraestructures

La Vall d'Hebron · Open infraestructures

També podràs visitar espais de Vall d'Hebron que habitualment no s'obren al públic, com ara les sales d’operacions i els racons més privats d’aquest hospital campus.

Dissabte de 15:30 a 19.30h i diumenge d’11 a 14h.

Els Dipòsits del Rei Martí · Open infraestructures

Els Dipòsits del Rei Martí · Open infraestructures

Uns 600m2 de dipòsit soterrat, amb els arcs com a protagonistes, que van ser descoberts fa vint anys per accident, enmig d’un bosc.

Dissabte i diumenge d’11 a 15 h.

La Vinya d'en Sabater · Open Kitchen

La Vinya d'en Sabater · Open Kitchen

Una fusió interessant entre l’arquitectura i la gastronomia. Dues arts que en un inici poden no tenir res a veure, però que després de les preguntes que se’ns plantegin durant les visites d’aquestes propostes, de ben segur que l’hi veurem. Pot influir el disseny interior en l’experiència gastronòmica del/la xef i el/la comensal? Descobreix restaurants i coneix als seus cuiners, arquitectes i interioristes a l'Open Kitchen.

A La Vinya d'en Sabater hi descobriràs un projecte que està començant a recuperar el Patrimoni vitivinícola de Santa Coloma de Gramanet on podràs veure com es fa el manteniment agrícola d’aquest espai.

Diumenge, visites a les 11 i a les 13 h.

De la terra a les altures, el Restaurant Marea Alta a la torre Colón · Open Kitchen

De la terra a les altures, el Restaurant Marea Alta a la torre Colón · Open Kitchen

També dins de l'Open Kitchen podràs veure el Restaurant Marea Alta a la torre Colón que et sorprendrà amb les seves impressionants vistes de la ciutat de Barcelona. Et sentiràs com en una coberta de vaixell però "volador".

Dissabte i diumenge de 10:30 a 12:30 h.

 

 

 

 

 

 

 

I, per tancar aquesta llista, també podràs trobar l'Open social, un conjunt de propostes amb la inclusió social com a pilar fonamental. Si et preocupa l’àmbit de la igualtat social i els drets dels ciutadans, hi ha 4 tipus de propostes per a tu i més de 20 espais que pots visitar. Escoles, habitatges amb serveis per a gent gran i habitatges socials. Amb l’accessibilitat per a tothom i en llengua de signes per algunes de les visites.

 


per  Júlia Roqueta

ÚLTIMS ARTICLES