COMPARTEIX

Ja és aquí la 26a edició del Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa! Des de l’11 al 17 de novembre,  tens una cita amb les pantalles per descobrir una iniciativa compromesa amb el cinema independent, que recolza  la llibertat creativa de l'autor i la innovació cinematogràfica. Et portem una guia dels millors itineraris per poder gaudir del festival amb projeccions, masterclasses, taules rodones, tallers de creació, seminaris d'Escoles de Cinema i molt més. Segueix llegint i descobreix els itineraris temàtics que no et pots perdre

 Itinerari d’immigracions

Itinerari d’immigracions

Un itinerari ple de projeccions que mostren les diferents perspectives de la immigració il·legal. Viu cada experiència i posa’t en la pell d’aquells que s’enfronten a situacions com la prostitució o el tràfic de persones durant el difícil procés d’immigració il·legal. Descobreix magnífics llargmetratges internacionals com ‘Shelter: Farewell to Eden’ o  rep un xoc de realitat amb el curtmetratge ‘The Migrating Image’. A més pots participar en sessions gratuïtes de projeccions i debats com ‘ Petites Bonnes’, ‘Or vermell’ o ‘Campo’.

 Itinerari de memòria

Itinerari de memòria

Transportat al segle passat a la caiguda del mur de Berlín amb aquest itinerari i recorda la reivindicació d'altres llocs. Gràcies als testimonis de l'època i una investigació exhaustiva d'arxius històrics podràs reviure moments de la nostra història a la gran pantalla i mantenir el record. Torna a Berlín amb 'Something To Do With the Wall' o 'Rabbit à la Berlin'; descobreix films del prestigiós director Jean-Gabriel Périot on parla sobre Hiroshima amb el curt 'Nijuman no borei' o sobre els afroamericans als Estats Units a 'The Devil'; participa en sessions especials com 'El escritor en un país sin librerías'.

 Itinerari d’històries de vida

Itinerari d’històries de vida

Aconsegueix endinsar-te al cap de les persones amb aquest itinerari, viu el seu dia a dia i escolta els seus pensaments, les seves creences o les històries del seu passat. Gràcies a la perspectiva antropològica d’aquestes projeccions podràs observar reflexions sobre les injustícies amb el llargmetratge ‘Shelter: Farewell to Eden’; el pas del temps amb ‘Zumiriki’; l’amor d’una mare amb ‘De nuevo otra vez’ o la llibertat amb ’Un corrent salvatge’.

 Itinerari LGTBI

Itinerari LGTBI

Un itinerari enfocat en les històries LGBTI, observa de primera mà les injustícies, les lluites i els reptes que han d'afrontar per amor. Visibilitza aquestes interessants històries i omple la sala! Descobreix el curtmetratge del director Jean-Gabriel Périot 'Gay?'; o viu les dificultats del fet trans al llargmetratge 'Shelter: Farewell to Eden'. I si no en tens prou, participa en la sessió especial per veure la bonica història de 'Fin de siglo'.

 Itinerari de cures

Itinerari de cures

Un itinerari per veure les dues cares de la medicina i de les persones més dependents d’ella. Viu les dues visions: de persones que s’encarreguen de les cures d’altres o de persones que necessiten una atenció constant, a través de situacions com la maternitat, la vellesa o altres malalties. Reconeix la maternitat  de la mà de l’actriu Romina Paula amb ‘De nuevo otra vez’, o entén la vellesa des de dins amb ‘D’un chateau à un autre’ o ‘Andrómedas’.

 Itinerari de protecció de patrimoni

Itinerari de protecció de patrimoni

Amb la nostra situació actual, aquest itinerari busca conscienciar sobre l’impacte que està tenint l’ésser humà en la natura i la destrucció de territoris per fer una gran varietat d’edificacions. Aquestes projeccions busquen donar veu als col·lectius que intenten mantenir la naturalesa. Descobreix la defensa pel territori sagrat de Hawaii Mauna Kea amb el curtmetratge internacional ‘Swarm Season’, indaga sobre l’apropiació de la terra amb ‘Erde’,  o viu l’experiència de més a prop amb ’Meseta’, on un Pastor de Castellà intentar defensar el món rural.

Aconsegueix la teva entrada amb descompte a TRESC!


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES