COMPARTEIX

Benvingut a la tercera edició de Dart Festival, el Festival de Cinema Documental sobre Art Contemporani, el punt de trobada entre cinema i art més destacat d'Espanya. A partir del 28 de novembre, gaudiràs de 5 dies plens d'art contemporani amb documentals sobre fotografia, comissariat, pintura, performance, arquitectura, moviments artístics, i molt més! L'epicentre d'aquest festival es trobarà a Girona on diversos cinemes projectaran els films. A més, trobaràs activitats paral·leles educatives i divulgatives com xerrades, visites a galeries, exposicions, Q&A i debats. Descobreix les 13 pel·lícules documentals que pots veure i gaudeix d'un 30% de descompte amb TRESC!

 A Bigger Splash feat. David Hockney

A Bigger Splash feat. David Hockney

S’estrena a España el remaster en 4k d’una pel·lícula de Jach Hazan realitzada l’any 1973. Es tracta d’una biografia documental semi-fictícia de la dolorosa ruptura que va patir Hockney amb el seu company, Peter Schlesinger. Enguany es considera una extraordinària i fabulosa raresa audiovisual.

 Bauhaus Spirit: 100 Años de Bauhaus

Bauhaus Spirit: 100 Años de Bauhaus

Amb motiu de la celebració del centenari des del seu naixement, l’escola Bauhaus ofereix aquest extraordinari documental, amb un recorregut per l’herència contemporània on mostra  mitjançant exemples contemporanis i històrics diferents espais creatius, edificis i ciutats on les revolucionàries idees de l’escola d’art alemanya tenen un gran pes, sense ocultar els fracassos ni els assoliments.

 Brossa, la insurrecció poètica

Brossa, la insurrecció poètica

Gràcies a la productora Zeba Productions basada a Olot i especialitzada en documentals reportatge, podràs presenciar aquest fabulós recorregut artístic i biogràfic del poeta Joan Brossa, figura clau sense discussió de la cultura catalana i espanyola del segle XX, des dels seus inicis en el món de la literatura fins a la influència avantguardista.

 Lemebel

Lemebel

Coneix a Pedro Lemebel, escriptor, artista visual i pioner del moviment queer a Llatinoamèrica, gràcies a Joanna Reposi, la qual el va acompanyar durant els seus darrers anys i va aconseguir crear un relat biogràfic i sincer mitjançant entrevistes i arxius històrics per recordar i commemorar una figura cabdal en el moviment LGBTI Xilè. Descobreix el veritable Lemebel i escolta’l parlar sobre la seva homosexualitat i condició sexual sense censura.

 The Man Who Stole Banksy

The Man Who Stole Banksy

El 2007, Banksy i el seu equip entren a Betlem i en els territoris ocupats de Palestina per a deixar les seves obres d’art. El que hauria d’haver estat amor a primera vista entre l’artista de carrer i el país marcat per la guerra surt malament: un mural d’un soldat israelià demanant els seus papers a un ruc provoca fúria. El documental, narrat per Iggy Pop, segueix el viatge d’aquest gran tros de ciment des dels polsosos carrers de Betlem fins a les cases de subhastes occidentals. Aquesta paret és el personatge central i, a través d’ella, descobrim una història molt més gran, la d’un mercat secret d’art de parets robades de tot el món.

 Antonio López, apuntes del natural.

Antonio López, apuntes del natural.

Admira el procés de treball d’Antonio López com a pintor, escultor i docent. Un dels artistes realistes més rellevant de l’actualitat, amb presència a les ciutats de Bilbao, Madrid i Sevilla, que tot i tenir èxit i una alta cotització pels seus quadres es caracteritza per ser molt humil, una actitud que sorprèn moltes persones.

 Barbara Rubin and The Exploding NY Underground.

Barbara Rubin and The Exploding NY Underground.

La cineasta experimental Barbara Rubin va iniciar la seva trajectòria des de jove amb figures essencials de l’art com Andy Warhol i el filmaker Jonas Mekas. Gràcies a les seves recopilacions pots endinsar-te dins el món i de la ment de Barbara Rubin, que creia realment que el cinema podia canviar el món. Descobreix una de les figures fonamentals en la creació de la pròspera comunitat de cine underground de Nova York.

 Cravos

Cravos

Christian Cravo és un jove fotògraf brasiler que prové d’una nissaga familiar de fotògrafs i artistes. La seva cerca artística el portà a canviar els paisatges familiars de Bahía per Àfrica, el destí d’aquest documental que l’acompanya durant 4 anys. Cada fotografia és un pas més en el seu camí de cerca i transformació en una pel·lícula que parla d’art, relacions personals, família i dolor.

 Elliott Erwitt – Silence Sounds Good.

Elliott Erwitt – Silence Sounds Good.

Elliott Erwitt ha passat tota la seva vida adulta fent fotografies de presidents, papes i estrelles de cine. Mentre el seu treball és icònic en la cultura mundial, la seva vida és en gran part desconeguda. Aquest documental és un retrat amable i íntim d'un artista en el seu treball, mostrant ser algú que valora la companyia de tota mena per sobre de la conversa.

 Josep Renau. El arte en peligro

Josep Renau. El arte en peligro

Documental dedicat a Josep Renau, un multifacètic artista valencià que fou un hitus cultural en els àmbits valencià, espanyol i internacional. Va ser nomenat Director General de Belles Arts del Ministerio de Instrucción Pública y Bellas Artes el 1936, i va ser una figura important en la salvaguarda i evacuació de les col·leccions abans dels bombardejos.

 Moonface. Una mujer en la guerra

Moonface. Una mujer en la guerra

Christine Spengler és la protagonista d'aquest documental, que a través de converses, viatges i trobades, aconsegueix crear un retrat de la fotògrafa de guerra que va assolir estar present durant alguns dels majors conflictes bèl·lics del segle XX. Gràcies a la intimitat en la qual ens endinsem en la vida de Spengler, coneixem la seva complexa personalitat, les seves excentricitats, les seves passions, així com del seu passat.

 War of Art.

War of Art.

Mentres el món es veu amenaçat per una guerra nuclear, un grup d’artistes contemporanis occidentals són convidats a l’ull de la tempesta: Corea del Nord. Aquest grup de personatges colorits envaeix el país notòriament clandestí i fosc cercant un intercanvi cultural pacífic, no obstant això el seu projecte fa l’efecte que es convertirà en una Guerra de l’Art.

 Witkin & Witkin

Witkin & Witkin

Witkin & Witkin explora els mons dels bessons Joel-Peter, fotògraf de fama mundial, i Jerome, pintor i educador. És una pel·lícula intensament humana que aborda la filosofia de les seves pràctiques, el seu art i la seva relació personal. També és una pel·lícula sobre la percepció i l’envelliment, sobre dos artistes que treballen en diferents mitjans, que van compartir una infància però les vides de la qual van prendre direccions molt diferents.


per  Emily Henley

ÚLTIMS ARTICLES