COMPARTEIX

Com cada diumenge, el TRESC torna a col·laborar aquest 22 de desembre amb el programa 'Tot és Comèdia' de SER Catalunya. En aquesta ocasió tan propera a les dates de Nadal, et recomanem tres fets culturals molt arrelats a aquesta meravellosa època de l'any:

Pessebre vivent a Món San Benet

Pessebre vivent a Món San Benet

Per començar, et proposem que emprenguis la setmana amb pessebres vivents, els quals pots trobar per tot el territori. Pots anar a Ardèvol, al Solsonès, a Valls, a Pals, a Sant Fost de Campsentelles, a Corbera de Llobregat... Però destaquem el pessebre vivent de Sant Fruitòs de Bages, l'únic pessebre vivent que té lloc dins d'un monestir del segle X, el monestir de Món Sant Benet. Pots visitar-lo els dies 21, 22, 26, 28 i 29 de desembre a partir de les 18h.

 El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

El Cant de la Sibil·la a la Catedral de Barcelona

En segon lloc, continuem amb més cultura tradicional: dimarts vinent celebrem la Nit de Nadal i són diverses les esglésies i catedrals catalanes que t'ofereixen el famós 'Cant de la Sibil·la', un drama litúrgic de melodia gregoriana que s'interpreta a la Missa del Gall. Una de les versions més conegudes tindrà lloc a la Catedral de Barcelona, no amb Maria del Mar Bonet, a qui escoltes de fons, sinó amb el Cor Francesc Valls i la cantant Mariona Llobera com a sibil·la. No t'ho perdis: a les 23:30h de la nit de Nadal!

 Els Pastorets de Molins de Rei

Els Pastorets de Molins de Rei

I no podem acabar aquest petit repàs de tradicions culturals nadalenques sense fer referència als Pastorets, una preciosa teatralització del naixement de Jesús. Tot i que hi ha un munt de versions, habitualment trobem o bé la de Folch i Torres, o bé la de Serafí Pitarra. El mapa de pastorets és extensíssim: a L'Ametlla de Merola, a Berga, a Calaf a La Garriga, a Mataró, a Valls... Però destaquem avui els de Molins de Rei al Teatre de la Joventut Catòlica - La Peni. Hi haurà funcions el 26 i 29 de desembre i el 4, 11 i 12 de gener, a partir de les 18h.

Això és tot per avui! Bon Nadal, Salut i Cultura! 

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES