COMPARTEIX

 La jungla de cristal

La jungla de cristal

Poc s’imaginava Bruce Willis que el seu personatge de John MacClane es convertiria en tot un clàssic del Nadal i que 'La jungla de cristal' seria considerada un títol a tornar a visionar durant les festes. Durant la nit del 24 de desembre un grup terrorista s’apodera del gratacels Nakatomi Plaza prenent com a ostatges a tots els treballadors que estan gaudint de la seva festa de nadal. Però allà està John MacClane per a salvar la seva dona i el Nadal al crit de Yippee-Ki-Yay Motherfuker!

- Vanessa

 Arma Letal

Arma Letal

Una mica d’acció per nadal? Sempre és un bon moment per recuperar aquest clàssic del cinema d’entreteniment dels anys 80, dirigida per Richard Donner i que va generar tres seqüeles, una sèrie de televisió i va posar de moda les buddy movies a Hollywood (Tango & Cash, El último boy scout...). I sí. 'Arma Letal' és una pel·lícula nadalenca. Revisita els seus crèdits amb la clàssica nadala 'Jingle Bell Rock'; l’escena de presentació del personatge protagonista en una botiga d’arbres nadalencs; o a l’entranyable final previ a un sopar de Nadal on els dos actors protagonistes (Mel Gibson i Danny Glover) fan gala de la seva química en pantalla.

- Carles

 Charlie y la Fábrica de Chocolate

Charlie y la Fábrica de Chocolate

Willy Wonka, els Umpa Lumpa, xocolata i neu. Això és el que et ve a la memòria quan veus el títol de la pel·lícula. La història de Roald Dahl portada a la gran pantalla per Tim Burton, erigint-se com una altra de les seves genialitats i, com no podia ser d’una altra manera, amb Johnny Depp i Helena Bonham Carter al repartiment. La història explica com Charlie, de família molt humil, obté un dels cinc bitllets que amaga el Sr. Wonka a les seves xocolatines, amb el qual podrà visitar la fàbrica de xocolata. Dels cinc nens afortunats, tan sols un d’ells guanyarà un premi especial. I qui el guanya, és en Charlie. Recordeu quin premi era?

- Víctor

 Viridiana

Viridiana

Els clàssics mai moren i aquesta pel·lícula del 1961 de Luis Buñuel, guanyadora de la Palma d’Or del Festival de Cannes i a la vegada censurada pel franquisme, és una d’aquelles pel·lícules que un cop les mires no s’obliden. No és una pel·lícula nadalenca però sí per mirar per Nadal, ja que la seva visió sobre el cristianisme i la caritat donen un altre punt de vista a la celebració d’aquestes festes. I bé, perquè l’escena de l’últim sopar podria entrar a un top 10 d’escenes de sopars al cinema... I, si una cosa fem aquests dies, és sopar! 

- Elisenda

 Gremlins

Gremlins

A 'Gremlins' del 1984 i produïda per Steven Spielberg hi trobem una pel·lícula bandarra, totalment recomanada a tots aquells que odien una miqueta el Nadal, que neda entre la comèdia i el terror (escolteu amb atenció la banda sonora). Les petites i malèfiques bestioles, entre intent d’assassinat i assassinat, ens ofereixen una sèrie de gags de fàcil digestió i que molts recordem passats 35 anys de la seva estrena. Remarcable la quantitat de referencies, tant visuals com sonores a d’altres films. Igual que el Nadal, els Gremlins arriben sota una cara dolça i amable, però ja sabem que amb ben poc, poden esdevenir ben terrorífics. Una bona pel·lícula per re-matar el nadal. Ah! Vigileu que no es apte ni per criatures ni per a fervents creients de la màgia d’aquestes dates.

- Òscar

 El festín de Babette

El festín de Babette

"Com faràs deleitar els àngels!", li diuen a Babette, la protagonista del film danès dirigit per Gabriel Axel que va guanyar fa 33 anys l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. I és que no hi ha major satisfacció que generar la felicitat dels altres, especialment al nadal i amb un bon àpat per davant. No és estrany que sigui el film favorit del Papa Francisco. La història, a partir d'un relat de Karen Blixen, l'autora de 'Memòries d'Àfrica', és una reivindicació absoluta de la joie de vivre, d'allò material, del plaer, del goig... en contrast amb la visió austera i puritana de la vida dels assistents al festí. No cal posar-nos esplèndids i  reproduir fil per randa l'extraordinari sopar que prepara Babette a base de sopa de tortuga, caviar, guatlles amb trufa negra i foie, per destacar alguns plats. Tindrem prou amb babejar amb gairebé 2 hores de metratge que irradien unes ganes immenses de viure intensament. Bon profit!

- Pepe


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES