COMPARTEIX

El Nadal és època de musical. Fins i tot els més recalcitrants abanderats del “no m’agraden els musicals” s’estoven. Serà perquè està molt present al teatre familiar, perquè anem més al teatre, per tradició.... Bo, si us animeu, una petita selecció per si us pot ajudar:

EL PETIT PRÍNCEP a Barts és ja un clàssic dels nostres Nadals. Amb repartiment de nivell com cada any i repetint l’estel·lar Júlia Bonjoch (Rent), la proposta de Manu Guix i Àngel Llàcer ha fet fins i tot simpàtic el personatge a aquells a qui no ens queia massa bé. Atrapa als petits i les lliçons vitals ens ressonen als grans.

Parlant de clàssics, WEST SIDE STORY, el Romeu i Julieta al Nova York dels 50, arriba al Tívoli des de Madrid.  Un musical guiat per la força de la dansa. No en va l’ànima del projecte va ser el coreògraf, Jerome Robbins. Cert, també, que és impossible no sortir taral·lejant alguna melodia -Tonight, America…- de la música grandiosa de Leonard Bernstein. Siguis Jet o Shark, WSS t’espera.

Precisament, el lletrista de WSS va ser un jove Stephen Sondheim. Bé, doncs a aquest mite del gènere, que fuig de tonades fàcils i repetitives, sempre amb lletres madures, no gaire ben tractat per la taquilla però lloat, amb raó, per la professió i els “entesos”, el trobarem a SOMETHING’S COMING. Una proposta tan íntima com l’espai on es pot gaudir, el Maldà (si no el coneixeu, ja trigueu).  Joan Vàzquez ('Paquito forever')  ens apropa al compositor de 'A little night music', 'Into the Woods',  'Sweeney Todd'...

Però és que a mi no m’agraden gens els musicals! Doncs LO TUYO Y LO MÍO, a l’Eixample Teatre. 75 cançons en 75 minuts per explicar la història d’una parella. Que he dit que no m’agraden els musicals i dius que surten 75 cançons?! Calma. Són fragments de les cançons de la teva vida, siguin quin siguin els teus gustos, te les saps. La memòria col·lectiva, que li diuen. Tota una filigrana amb molt d’humor i una mica de drama, amb la que connectes, segur..

I de Nadal, Nadal, res de res? Dues que encara no he vist però prometen. FINS ALS… NADALS. Adaptacions cabareteres i un xic gamberres de nadales al Condal per aquells a qui agrada tant el Nadal que fins i tot poden acabar embafats, de la mà de Daniel Anglès, un dels tòtems del musical.

La propera vegada, cap proposta musical. Paraula.


per  Hebert Parodi

ÚLTIMS ARTICLES