COMPARTEIX

“Diem que realitzem litúrgies col·lectives

per celebrar les arts escèniques ”

 

Els dies 15 i 16 de juny la programació de Terrats en Cultura va fer el seu tret de sortida amb el concert de Renaldo & Clara. Pol Noya, membre de Coincidències, l’entitat organitzadora de Terrats en Cultura ens ha respost les següents preguntes per conèixer de primera mà tota la programació.

 

Quins són els espectacles imperdibles d’aquest any?

Poder veure la jove promesa de la dansa, Pol Jiménez, en escena és sempre un luxe. Tal com ho va fer, fa un parell de temporades amb la seva obra guardonada, La Oscilante, enguany ens presenta el seu últim treball Faunales. Un altre terrat imprescindible de la temporada són els concerts de Renaldo & Clara (oberta una segona data després d’esgotar entrades en la primera data de concert) o Joan Colomo, però si el que esteu buscant és descobrir un artista que acostuma a passar per sota dels radars de la música indie, el concert d’Amaro Ferreiro és la oportunitat perfecte per conèixer noves veus.

De proposta teatral, als Terrats en Cultura, tindrem el luxe de comptar amb la companyia valenciana Pérez & Disla amb la seva proposta Brindis que s’ha pogut veure per terres catalanes en comptades ocasions.

I què més podem afegir dels Terrats de vins, aquest any amb les Dejabugo, o el concert amb vistes al Piromusical de La Mercè?

Què espereu despertar en els públics en el fet de portar-los en espais tan singulars?

Amb la nostra proposta, busquem despertar la curiositat del públic. Fer-los entrar ganes de descobrir nous espais i punts de vista de la ciutat de Barcelona. Assistir a una activitat cultural no ha de ser unidireccional (obra-públic) sinó que volem dotar-ho de múltiples relacions que converteixen, del fet d’assistir als Terrats en Cultura, una experiència única i diferent cada dia. Diem que realitzem litúrgies col·lectives per celebrar les arts escèniques. És una experiència que ens costa descriure-la amb paraules, perquè tot el que diguem farà injustícia al que realment l’espectador viu dalt d’un terrat.  

Aquest any ve la companyia Brindis, que són valencians i venen per fer un espectacle “immersiu”. Sempre busqueu explorar nous formats de teatre que impliquin la interacció amb el públic, què podrem esperar de Brindis?

Ni nosaltres som capaces d’imaginar què ens espera el proper 18 de setembre! El que si sabem és que apostar per espectacles que juguen amb els nous formats escènics, fora dels espais escènics hegemònics (entenent com a tal, les sales de teatre) són aspectes que generen resultats molt satisfactoris. Interacció amb el públic, interacció amb l’espai, l’ambient... Quan es transporta la creació artística a un escenari que no està esterilitzat d’estímuls externs representació és diferent que l’anterior.

Amb Terrats en Cultura hem descobert alguns artistes recurrents. Clara Peya va ser-hi als Terrats 2017 i  aquest any teniu DES-ESPERA de Les Impuxibles amb Ariadna Peya i Marc Soler i música gravada Clara Peya (que ja ha esgotat entrades). Com serà és aquest lligam?

Les Impuxibles són una companyia molt valenta que porta als escenaris temàtiques que moltes vegades han estat tabú o invisibilitzades. Que hi hagi artistes que confiïn amb el format d’espectacles que proposem com a cicle ens motiva a continuar ocupant les alçades de Barcelona i nosaltres els hi obrim les portes per a oferir les seves noves creacions o espectacles fets especialment per a la ocasió.

Comptar enguany amb les germanes Peya als escenaris (en aquest cas Ariadna Peya, acompanyada per Marc Soler, en un espectacle amb música de Clara Peya) sempre és un plaer.

 

Dins de la programació musical, la sort de la programació de Terrats en Cultura és que permet veure artistes en formats de concert petits i propers. Aquest any hi ha noms coneguts com Joan Colomo, Amaro Ferreiro i d’altres que per a molt seran una descoberta, com Lu Rois. Com s’adapten els concerts als Terrats?

Les propostes musicals que passen pels Terrats en Cultura són concerts en petit format. Ens agrada que en el nostre festival el públic pugui veure a un artista consolidat des de la proximitat o connectar amb propostes més íntimes que requereixen un ambient que només és genera quan l’ambient és l’adequat. Volem que la gent vingui per l’experiència que suposa gaudir de la música en viu a l’aire lliure i que, en aquest procés pugui descobrir noves veus amb un gran potencial.

 

Dins les arts escèniques també trobem de tot: improvisació amb Dejabugo, cabaret amb Roberto G. Alonso, dansa contemporània amb Pol Jiménez... Per què aquesta insistència en la diversitat de formats?

Hi ha tants gustos com públics en el món de la cultura. Nosaltres no volem oferir una format escènic únic sinó experiències que són, inevitablement, irrepetibles. Per això volem oferir un espectre ben ampli de propostes. Que tothom pugui trobar l’espectacle més adequat als seus gustos o a com es sent en aquell moment però també que, aquell públic que confiï en el format dels Terrats en Cultura, pugui descobrir noves propostes o disciplines que, fins el moment, no els hi havia donat la oportunitat.

 

Del Piromusical de La Mercè, sabem que no ens podeu dir encara l’espai (sempre és una sorpresa), però és ja una cita especial dels Terrats. Per què Nick June ha sigut l’escollit d’enguany?

Nick June el vam descobrir la temporada passada quan va telonejar el concert de Marta Knight. La seva proposta més íntima segueix mantenint el seu caràcter alegre i funky que tant ens agrada de bandes com La Golden Beat. Ens encanta el que presenta i creiem que, només els focs artificials del Piromusical de La Mercè, el poden fer brillar encara més.

 

 

 

 


per  Elisenda Triadó

ÚLTIMS ARTICLES