COMPARTEIX

Recomanacions
8 DE SETEMBRE DEL 2021 per Marc Lloret, director artístic del MMVV

La 33a edició del MMVV comptarà amb una seixantena d’actuacions entre el 15 i el 18 de setembre. A alguns d’aquests concerts només s’hi podrà accedir amb l’acreditació professional, però els que us proposem ara i aquí són aquells que estaran oberts a tot el públic. Això sí, els aforaments són limitats i haureu d’entrar al web del Mercat (www.mmvv.cat) per fer la reserva d’entrada.

Si teniu la intenció d’acostar-vos a Vic el primer dia, dimecres 15, podreu gaudir del concert inaugural, protagonitzat pel duet Jansky. Presenten el seu darrer treball, Insecta Dance Music, que consolida la seva aposta d’electrònica, música de ball i poesia. Just abans, a les 18 h, el duet Lumi, d’Iparralde (País Basc), defensarà el seu projecte d’electrònica orgànica i experimental.

El mateix dimecres el completaran dues propostes internacionals i dues locals. El colombià Elkin Robinson presentarà el vessant més festiu i optimista de la tradició afrocaribenya, i per altra banda podrem veure el combo liderat pel baixista i compositor Theo Pascal, que comptarà amb la presència de la cantant i pianista Carmen Souza. Les dues propostes locals d’aquesta primera jornada seran les estrenes del nou disc d’El Petit de Cal Eril, i de la formació de soul The Excitements, que tancarà la nit.

Dijous podeu començar amb rap en euskera de la mà de La Basu, pionera del gènere en la seva llengua i reivindicativa. Tot seguit tindreu l’oportunitat de descobrir dues propostes que, des de la cançó i el pop més mestís, inclouen el flamenc en la seva fusió: María Peláe i Astola y Ratón. Per altra banda, la cançó en català de Roger Mas i en anglès de Marta Knight seran les dues estrenes més sonades d’una nit que clourà el grup Ladaniva, amb seu a França però amb membres d’arreu, i amb influències que aporten les tradicions musicals de tots els seus components. En resum, músiques del món en el sentit més ampli.

Tots els concerts citats fins aquí tindran lloc en els escenaris de l’Atlàntida: al teatre, l’auditori i la carpa. A partir de divendres, a aquests escenaris s’hi sumaran tres més a l’aire lliure.

Quant als espais de l’Atlàntida, la carpa acollirà el primer concert obert al públic: María Yfeu, una artista andalusa que s’està donant a conèixer gràcies a un repertori que navega entre el jazz, el soul i l’R’n’B amb una veu que recorda les grans dives del gènere. A partir d’aquí, s’aniran encadenant les actuacions amb propostes locals consolidades, com la d’Enric Montefusco –amb un one man show i protagonisme de l’electrònica– o la de l’Ensemble del Taller de Músics amb el mestre Chano Domínguez al piano. El hip hop orgànic de Rodrigo Laviña, l’estrena del nou disc de Germà Aire i la presentació en societat d’Emlan arrodoniran una nit diversa i molt estimulant.

Pel que fa als escenaris de l’aire lliure, a la Bassa dels Germans Maristes, Flashy Ice Cream, Balkan Paradise Orchestra i Cesk Freixas seran les tres apostes segures dels seus estils: música urbana, world music i cançó. A l’escenari de l’exterior de la Jazz Cava s’hi podran veure dues bandes que presentaran noves cançons, TLTXT en clau més pop, i Albert Lax estrenant nous temes en català que completaran el seu repertori, fins ara en anglès. Per acabar la nit, a la zona esportiva, dues apostes segures: el rap militant i reivindicatiu de Tribade i el pop festiu i mestís d’Oques Grasses.

Dissabte començarà ben d’hora amb dues actuacions pensades per al públic familiar: a les 11 h, l’espectacle KLÉ, basat en la vida i l’obra de Paul Klee, i a les 12 h, Escola de Rock, una proposta amb música en directe i altres activitats. Just després, a l’escenari de la Jazz Cava i a l’hora del vermut, el gipsy jazz de Five Chickpeas ens prepararan per una tarda carregada de grans actuacions. En aquest mateix escenari la diversitat definirà la programació amb la cançó tenyida de jazz de Magalí Sare & Manel Fortià, el hip-hop old school de Las Ninyas del Corro i el pop preciosista de Pale Moon. El teatre i l’auditori acolliran les propostes més introspectives: Caïm Riba, el cantautor xilè Manuel García i el duet Birds on a Wire. A pocs metres d’aquests escenaris, a la carpa, hi podrem descobrir el grup La Otra, amb cançó i tradició musical llatinoamericana, i acabarà la nit en aquest espai la xilena Ana Tijoux.

Pels amants del rock, Power Burkas i Cala Vento ocuparan entre les 20 i 23 h l’escenari de la Bassa dels Germans Maristes. I finalment el Mercat d’enguany es tancarà a la zona esportiva amb Suu i Zoo desplegant els seus èxits.

A més, entre dijous i dissabte, per la Plaça dels Màrtirs hi passaran els artistes proposats per diferents entitats com les Cases de la Música, el Taller de Músics, l’Esmuc i el Sona9, que conformaran la programació OFF del MMVV. Una oportunitat única per descobrir alguns dels talents de la futura escena musical catalana.

En definitiva, una programació que defineix l’ADN del Mercat: diversitat, risc i artistes tant emergents com consolidats. No deixeu de visitar el nostre web per conèixer horaris i aforaments.

 

Us hi esperem!

 

 

Per si encara no ho coneixes tot del MMVV d'enguany, segueix aquest enllaç i descobreix l'Spoiler en el qual ens va acompanyar!

 

Vols anar fent boca de totes les melodies que et faran ballar al MMVV d'enguany? Escolta la playlist TRESC que hem preparat:

 

 

 

 

 

 


per  Marc Lloret, director artístic del MMVV

ÚLTIMS ARTICLES