COMPARTEIX

Playlist
23 DE FEBRER DEL 2022 per Pol Segarra

Després de l'eufòria de les festes nadalenques i la "baixona" de la reentrée del gener, el febrer sempre ha desprès una mena d'aire d'impàs. Sembla que mai hi passi res massa rellevant i esperem que passi sense massa emocions. Però si ets d'aquells que els agrada veure el got mig ple coincidiràs que, ben entrats a l'última setmana de febrer, ja sembla que podem olorar la primavera i això, vulguis que no, ja és un motiu per celebrar. Per tal de tancar la fredor de l'hivern i ajudar-te a preparar aquesta festa emocional d'entrada a la primavera, fem repàs de les novetats discogràfiques que s'han presentat aquest hivern i que, si encara no has escoltat, et ben asseguro que vas tard!
Acompanya'ns en aquesta playlist, descobreix les millors melodies de l'escena local i navega en el mar d'emocions que t'oferim amb aquest nou volum de 'Les 4 estacions i els discs de tot l'any' .

 

 Chaqueta de chandal - 'Futuro, tú antes molabas'

Chaqueta de chandal - 'Futuro, tú antes molabas'

Just quan enlairaven, havent rebut una muntanya de crítiques excepcionals, el 2020 va arribar truncant els plans d'expansió dels Chaqueta de Chandal. Tot i això, contra vent i marea durant el 2020 van presentar dos singles de primera i, tot just entrat el 2022 apareixen amb aquest 'Futuro, tú antes molabas'. Un títol ben idoni que, ben segur, recull la sensació de molts oients en els temps que corren...

 Brighton 64 - Más de lo mismo

Brighton 64 - Más de lo mismo

La mítica banda, màxim exponent del Mod Revival espanyol dels anys 80's, reapareix aquest 2022 amb ' Más de lo mismo', un recopilatori dels seus grans èxits. Com a curiositat destaquem el fet que, per primer cop en 40 anys, 'La Casa de la Bomba', el gran hit de B64 reapareix amb un videoclip inèdit. 40 anys i cap imatge havia il·lustrat el gran single de la banda mod barcelonina. I, per arrodonir-ho, aquest videoclip el protagonitza el següent nom d'aquesta recopilació, Dan Peralbo.

 

 Dan Peralbo - 'Immaculada Concepció'

Dan Peralbo - 'Immaculada Concepció'

Aquest músic de Torelló és un dels grans exponents de l'escena emergent local. Després de presentar el seu primer LP en solitari, 'Cosquis My', produït a distància entre Londres i Torelló en plena pandèmia, presentar-lo en directe al Cruïlla XXSS, el torellonenc ha guanyat el Festival Sona9 junt amb la seva inseparable banda, El Comboi i acaba d'anunciar que serà al festival Cruïlla aquest estiu. Si encara no el coneixes, et convidem a descobrir 'Immaculada Concepció', el disc que va presentar aquest desembre i un dels seus singles 'Cor Trencadís'.

 Martí Puig - 'La taula del racó'

Martí Puig - 'La taula del racó'

Martí Puig apareix amb 'La taula del racó', un LP que s'equilibra entre l'indie i el bedroom pop i en el qual, segons Puig, "neix de l'acceptació que les coses acaben". En particular us convidem a descobrir un dels seus singles, 'Passeig de Sant Joan', un relat costumista d'escenes quotidianes a aquest passeig barceloní amb el qual Martí Puig està tan relacionat.

 Pupil·les - 'Tot i res'

Pupil·les - 'Tot i res'

Pupil·les presenten 'Tot i res', un títol que fa homenatge al mestre i poeta Joan Vinyoli. Aquest conjunt valencià abandona els ritmes urbans per tal de presentar noves melodies i lletres que puguin interpel·lar tota una generació des d'un vessant festiva i alegre. Títols com 'Formentera-València' o 'Festa major' en són un clar exemple.

Magalí Sare -  Sempre Vens Assim

Magalí Sare - Sempre Vens Assim

Si del que es tracta és de pujar l'ànim, el nou single de Magalí Sare amb la col·laboració de Salvador Sobral ha arribat per a complir, amb escreix, aquesta funció. 'Sempre vens assim' és el particular homenatge que la Magalí fa a Portugal i, concretament, a diferents Quadras (petits poemes de quatre versos en portuguès) de Fernando Pessoa. Si el que estàs buscant és bon rotllo per encarar la segona quinzena de febrer, escolta-la i mira el seu videoclip, altes dosis de bones vibracions i una melodia que no et podràs treure del cap.

 

Ferran Palau, Electrogralla, Ran Ran Ran… n’hi ha molts més! Segueix l’enllaç i connecta’t a la playlist de la recta final cap a la primavera! Va, que ja queda poc, i gaudint amb el TRESC tot fa baixada!

 

 

 

 

 


per  Pol Segarra

ÚLTIMS ARTICLES