COMPARTEIX

article
24 D’OCTUBRE DEL 2022 per Adrià Peris

El dia 27 d'octubre torna el pitjor malson de la ciutat de Molins de Rei, el festival més horrible, agitador i esborronador omplirà la ciutat de crits fins al dia 13 del pròxim més. Per fi arriba Terror Molins 2022; diuen que hi ha qui encara no ha superat els traumes ocasionats pels xiscles del passat any.

Es tracta de la 41 edició d’aquest festival, aquest cop amb un gènere poc habitual com a eix principal; els musicals de terror. Tindrem l'oportunitat de cantar amb el Dr. FrankN-Furter de The Rocky Horror Picture Show, de reviure la història de l'Audrey II de Little Shop of Horrors i tornar a témer els perruquers per culpa de Sweeney Todd.

El públic podrà gaudir (o no) d’aquests films de culte, però hi ha més activitats de tota mena preparades per esgarrifar. Estrenes, debats, taules rodones, shows en directe, presentacions de projectes, karaoke, jornades professionals i sessions dedicades als més menuts.

El festival s'inaugura de manera presencial el dia 4 de novembre, amb la pel·lícula Mad Heidi, inspirada en els clàssics dibuixos animats, però enfocada des d'un punt de vista més sanguinolent i venjatiu. Prèviament s'haurà inaugurat l'exposició Terror: The Musical, a càrrec de l'escola JESO. De manera virtual, s'haurà realitzat la taula rodona "Saltant del curt al llarg: Trencant el sostre de vidre" amb les veus i perspectives de dones professionals del mitjà cinematogràfic.

També es duran a terme jornades dedicades a projectes de diferents orígens. El dia 6 se celebra la Gala Ç Trencada; curtmetratges catalans de diferents temàtiques. Un entrega de premis i un col·loqui sobre la por que fa l’estat del cinema català. I com cada any se celebra la marató de 12 hores de cinema de terror, una de les seccions més esperades i estimades on es projecten pel·lícules de culte, estrenes, films sorpreses... Es crea un ambient únic. El que més angoixa? No saber que pot passar.

Des del TRESC tenim invitacions per la inauguració fílmica i per la cloenda d’aquest horripilant festival. Accedeix de manera gratuïta a les projeccions de Mad Heidi i al film noruec Nightmare.  Però això no és tot, també pots fruir d’un 20% de descompte en qualsevol dels esdeveniments previstos dins d’aquesta edició de Terror Molins.

Agafen calfreds, oi?


per  Adrià Peris

ÚLTIMS ARTICLES