COMPARTEIX

Arriba el mes de novembre carregat d’espectacles per a tots els gustos: teatre, musicals, dansa, festivals, i molt més. Et presentem les propostes més potents perquè escullis la que més t’agradi i gaudeixis com mai de les arts escèniques!


                                                                                       

                                                                                                TEATRE     

 

Paraíso Perdido – Teatre Romea - fins al 4 de desembre

Paraíso Perdido – Teatre Romea - fins al 4 de desembre

Arriba al Romea, després de passar pel Grec Festival de Barcelona 2022, l’adaptació del poema èpic ‘Paraíso Perdido’, de la mà d’Helena Tornero.  Un homenatge a John Milton, des d’una mirada contemporània, que explica la caiguda de l’home i de Satanàs. La història d’una rebel·lió fracassada que condicionarà el destí de l’home i la dona. Paraíso Perdido també vol ser un tribut a l’ofici de comediant, tants cops demonitzat per la seva capacitat de transgressió. No et perdis aquest clàssic amb Pere Arquillué i Cristina Plazas

Tocar Mare – Sala Beckett - fins al 4 de desembre

Tocar Mare – Sala Beckett - fins al 4 de desembre

'Tocar Mare' és la història d’Esperança i Empar, una atípica família que es veu trastocada per un fet inesperat. Dues dones que viatgen pels seus records compartits i les seves vivències personals més dures per descobrir allò que pot fer enfortir el seu vincle, però també allò que el pot posar en perill. Una comèdia dramàtica que et farà qüestionar quina és la naturalesa de l’amor i reflexionar sobre el concepte de la família. Emociona’t amb aquesta història de Marta Barceló, interpretada per Lluïsa Castell i Georgina Latre.  

Moriu-vos – TNC - fins l’11 de desembre

Moriu-vos – TNC - fins l’11 de desembre

Moriu-vos és l’últim projecte de Cultura i Conflicte, un espectacle sobre la rebel·lió contra l’edadisme a través d’experiències i testimonis reals. Una obra que barreja música, paraula, imatges i cossos en moviment per reivindicar els estereotips que s’associen a la vellesa. Soledat, residències, medicació, deteriorament físic i mental, inutilitat... però també rebel·lia, memòria, evasió i records. Un crit a la vellesa que també ens parla de nosaltres mateixos. Vine al TNC i uneix-te a aquest cant contra l’edadisme.

Tuppersex – Sala Aquarella - fins al 10 de desembre

Tuppersex – Sala Aquarella - fins al 10 de desembre

Vuit anys més tard, torna l’èxit Tuppersex a Barcelona! L’empresa My Secret Flower imparteix un curs de formació per a assessors de Tuppersex amb l’objectiu de contractar noves venedores de joguines eròtiques. La sexòloga habitual ha estat substituïda per una extravagant perruquera que suposarà un malson per a la coach responsable del curs. Una divertida comèdia d’Edu Pericas que posa a prova els coneixements del públic. Seràs tu l’afortunat d’aconseguir un contracte laboral amb My Secret Flower?                                                            


                                             

                                              TEATRE MUSICAL

Pares Normals – Teatre Poliorama - fins al 18 de desembre

Pares Normals – Teatre Poliorama - fins al 18 de desembre

Pares Normals, el musical d’Els Amics de les Arts, Marc Artigau i Minoria Absoluta! Pares Normals és la història de l’Aran, un advocat que viu a Chicago amb la seva futura promesa i que ha decidit fer la seva vida lluny dels seus pares i de Barcelona. Un absurd accident farà que l’Aran hagi de replantejar-se tota la seva existència i adonar-se de qui són realment els seus pares. Siguis més o menys fan d’Els Amics de les Arts, no dubtis a descobrir els dotze temes originals que han compost per l’ocasió!

Una Llum Tímida – Teatre Condal - fins al 12 de desembre

Una Llum Tímida – Teatre Condal - fins al 12 de desembre

Torna 'Una Llum Tímida' en 5 úniques funcions, un emocionant musical sobre la història d’amor prohibida d’Isabel i Carmen, dues professores enamorades durant el franquisme. La família de Carmen, de pensament fortament conservador, l’obliga a internar-se en un hospital de malalts psíquics per curar-se d’aquest amor que no està ben vist. Quan Carmen deixa l’hospital, ha de fer front a unes fortes seqüeles i Isabel intenta ajudar-la fins a les últimes conseqüències. Una obra, inspirada en fets reals, que pretén trencar el silenci i reivindicar les vides de les lesbianes com a memòria històrica del nostre país.  


 

                                                  DANSA

 Triptych – fins al 20 de novembre

Triptych – fins al 20 de novembre

Triptych és l’última creació de la prestigiosa companyia belga Peeping Tom. Un viatge hipnòtic i macabre en el qual els personatges, perduts en el temps i l’espai, s’allunyen i es busquen contínuament. Conduïts a un destí incert, intenten trobar un camí a través dels seus records i crear una nova versió de la realitat a través d’un món propi fosc i inquietant, però conservant l’espurna del sentit de l’humor. No perdis l’oportunitat de veure en directe la companyia que ha revolucionat el llenguatge de la dansa i el teatre!

 WE – fins al 30 de novembre

WE – fins al 30 de novembre

La companyia del coreògraf valencià Kiko López aterra a la sala Versus Glòries amb l'espectacle WE. Un programa doble que uneix les peces Wiwbak Etéreas com a estrena de la companyia. Un espectacle de dansa contemporània i urbana que, per una banda, ens acompanyarà en el viatge per trobar el nen intern que perdem quan som adults, i, per altra banda, resoldrà el conflicte entre la individualitat i el fet col·lectiu per trobar els plaers de viure en harmonia i alliberació. Vine i endinsa't en l'univers de Kiko López amb WE!


 

                                              FESTIVALS

 Festival RBLS – fins al 20 de novembre

Festival RBLS – fins al 20 de novembre

Torna el Festival RBLS, la sisena edició del Festival de Teatre Jove! Enguany el Festival RBLS amplia les dates i estrena nous escenaris a Barcelona consolidant així la seva oferta d’espectacles i tallers amb l’objectiu d’acostar el teatre als i les joves d’entre 13 i 20 anys. Ragazzo, RBLS TEEN PROJECTE, CR#SH Tothom pot caure, Excalibur i altres històries d’animals morts... són alguns dels espectacles que el Festival RBLS ha programat per a tu. Consulta tota la programació i no et perdis el Festival del Teatre Jove!

 Temporada Alta – fins a l’11 de desembre

Temporada Alta – fins a l’11 de desembre

L’edició 2022 del Temporada Alta de Girona ja ha donat el tret de sortida! 10 setmanes, 107 espectacles, 21 escenaris, onze territoris, nous espais i un potent cartell que barreja el millor de l’escena nacional i internacional. Una 31a edició que parla més que mai sobre la realitat del moment amb obres sobre l’homofòbia, la vellesa, l’habitatge, l’auge del feixisme, qüestions de gènere o el fenomen de Tik Tok, entre molts altres. Vine al Gironès i gaudeix de l’àmplia varietat d’arts escèniques del Temporada Alta!

Amb totes aquestes propostes ara ja no tens excusa! Consulta els avantatges dels quals disposes per ser part de la família del TRESC i emociona’t amb nosaltres!


per  Meritxell Enrich

ÚLTIMS ARTICLES