COMPARTEIX

Recomanacions
11 DE DESEMBRE DEL 2022 per Adrià Carrillo

Els documentals aconsegueixen transportar-te cap als racons més íntims i ocults de la vida de la gent. Tant se val si són històries de grans figures conegudes, com si són les d'aquelles persones que han estat silenciades i han passat desapercebudes. Amb aquestes projeccions que et recomanem faràs un pas més enllà i et posaràs en la pell dels i les protagonistes d'aquests films. 

 

 Documental del mes: Maija Isola. Ella, la forma i el color - Dijous 12 de gener (Cinemes Girona - Barcelona)

Documental del mes: Maija Isola. Ella, la forma i el color - Dijous 12 de gener (Cinemes Girona - Barcelona)

Aquest documental reconstrueix la vida de l'artista finlandesa Maija Isola, de la mà de la cineasta Leena Kilpeläinen, on es recrea la història d’aquesta apassionant figura del món de la moda i de la que va ser una icona europea de la postguerra. A través d'un material d'arxiu excepcional amb material fotogràfic, diaris personals, dibuixos i seqüències d'animació, se’t permet conèixer a la dona revolucionària que va convertir en un autèntic èxit els seus estampats florals i plens de color durant els anys 50 i 60. Un viatge al món més intern per la ment d'una artista brillant, la creadora de Marimekko, la marca de disseny finlandesa més famosa del món.

 

 El Sostre Groc - Dimarts 13 de desembre (Cinema Comèdia - Barcelona)

El Sostre Groc - Dimarts 13 de desembre (Cinema Comèdia - Barcelona)

L'impactant documental dirigit per Isabel Coixet nominat al Goya dificilment et deixarà indiferent. L’any 2018 un grup de nou dones van presentar una denúncia per abusos sexuals contra dos dels seus professors de l'Aula de Teatre de Lleida. Una denúncia que va prescriure i va ser arxivada en el seu moment, però que gràcies als testimonis de les joves i a aquest documental, on van aparèixer més testimonis durant el rodatge, s'ha tornat a destapar el cas. Aquesta projecció és crua gràcies a la participació directa de les protagonistes i l'ús dels seus arxius personals. Una pel·lícula necessària i contundent que transcendeix més enllà d'una simple projecció, és una prova més per al judici contra els abusos.

 

 Tatarta. El armario de cristal - Dissabte 17 de novembre (Cinema Boliche - Barcelona)

Tatarta. El armario de cristal - Dissabte 17 de novembre (Cinema Boliche - Barcelona)

Com és viure amb tartamudesa? A quins problemes s'enfronten? Aquest documental presentat per l'Associació de Tartamudesa de Catalunya compta amb testimonis propis per tal de fer visible a ulls de la societat la seva experiència. La projecció està emmarcada dins dels actes de celebració dels deu anys de l'associació i el dia de l'estrena tindrà Jordi LP com a presentador de l'acte.

 

 

Des del TRESC, et convidem a veure aquestes projeccions que, a més de suscitar gran interés pels temes que tracten, són importants a escala social. Escoltar i conèixer la història dels altres és necessari i fent-ho gaudint d'excel·lents produccions és la millor manera. Te'ls perdràs?

 

 


per  Adrià Carrillo

ÚLTIMS ARTICLES