COMPARTEIX

23 DE DESEMBRE DEL 2022 per Sara Hosta Farran

És desembre i és mes de mirar enrere per fer balanç i recordar tot el que s’ha viscut en aquests dotze mesos. Per això, volem fer una retrospectiva d’algunes de les novetats musicals que ens han delectat durant aquest viatge anual.

 Antònia Font

Antònia Font

Una de les grans notícies del 2022 va ser l’esperat retorn del gran grup mallorquí després de 8 anys de silenci, i ho van fer amb Un minut estroboscòpica, un àlbum de 10 temes que reprèn la sofisticació lèxica i sonora que tant van calar en el públic i en les següents generacions d’artistes pop. Antònia Font ha tornat sota demanda d’un públic que mai es cansa i sempre vol més: aquest àlbum agrupa amb notable elegància totes les èpoques Antònia Font

 Pau Vallvé

Pau Vallvé

El cantautor independent torna amb un nou disc creat, produït i editat per ell mateix, amb un títol curiós però ben trobat: el símbol “:)”. És un disc fresc i d’energies renovades, molt més optimista que la resta dels seus treballs. Per Vallvé ha estat un any de començar de nou i ho ha deixat ben plasmat en el conjunt de l’àlbum; cançons que fan tornar les ganes de mirar el món amb ulls més bonics, més clars, més optimistes.

 Da Souza

Da Souza

Dies d’atrezzo” és l’últim treball de la banda mallorquina cada cop més establerta. És un àlbum molt seu i creatiu, on la cohesió i el treball en equip han estat clau. Un procés de producció atípic, i un univers visual pensat, remirat i molt intencionat. Si vols desgranar molt més a fons els detalls que envolten la creació d’aquest àlbum, llegeix l’entrevista que vam fer-li a Lluís Cabot a l’entorn del Mallorca Party! del passat 21 de desembre.

 Maria Jaume

Maria Jaume

Amb “Voltes i voltes” deixa clar qui és com a artista i una de les paraules que ens fa dir és: ella. És un àlbum de so pop i lletres clares; no té por de dir les coses, no té por d’expressar emocions. Un disc de pop cobert d’un bel de valentia elegant i brillant. 

 Núria Graham

Núria Graham

Un dels més esperats: "Cyclamen", disc produït per ella mateixa, data de llançament encara per confirmar. De moment només tenim un avançament amb dues peces: “Yes it's me, the goldfish!” i “The catalyst”. El primer concert de presentació a Catalunya és el 20 de gener a l’Auditori de Girona. Si no te’l vols perdre, compra les teves entrades amb un 15% de descompte al nostre web. 

 Julieta

Julieta

Julieta ha estat el descobriment de l'any per a molts. La jove barcelonina va debutar amb "Juji" (2021, Music Bus Records) i aquest 2022 ha presentat “Ni llum ni lluna”, un àlbum de “pop digital” que combina temes sobre l’amor i el desamor des d’una perspectiva vulnerable i propera. 

 Clara Andrés

Clara Andrés

La seva trajectòria no deixa de sorprendre. "Capfico", amb cançons minimalistes de lletres sinceres i suaus, i una veu fina i lleugera. Tan encertadament com ho és el títol de l’àlbum, aquest conjunt fa que et capfiquis en el seu univers i notis com tot el teu cos es relaxa i, de sobte, somrius més. L’efecte Clara Andrés: sospirs i somriures des de dins.

 Mishima

Mishima

Mishima està en actiu i es fa notar. Després del seu retorn el 2019 amb “Aquí i ara” (2019), el seu primer àlbum en directe, sortit del desig de la banda d’homenatjar el seu públic i les intensitats que es creen i es comparteixen en els concerts, van repetir l’encert del directe amb “Ordre i aventura” (2021). I aquest any 2022, han tornat amb un àlbum d’estudi, "L'aigua clara", amb nous temes i sons frescos, sense oblidar-se de l’essència Mishima que tant els caracteritza.

Això només és un petit recull d’alguns dels llançaments musicals de l’any! Si encara ens vols saber més i tenir-los tots a l’abast, hem preparat aquesta playlist perquè puguis fer el teu propi repàs de l’any.


per  Sara Hosta Farran

ÚLTIMS ARTICLES