COMPARTEIX

Com cada dissabte, el TRESC col·labora amb el programa ‘Tot és Comèdia’ de SER Catalunya amb Màxim Castillo. En aquesta ocasió, Pepe Zapata, director del TRESC, us recomana el Festival Tradicionàrius, que torna amb una 36a edició carregada de programació! 

Fins al 31 de març comptarà amb més de 60 propostes entorn de la música tradicional i folk. Una programació amb músiques fetes des de la tradició més pura per conformar un viatge sonor per Catalunya i arreu del territori nacional i internacional. Les propostes se centren en l'arrel i la tradició, però també en la fusió amb sons contemporanis i nous gèneres oferint una experiència única.

Comptarà amb artistes destacats com les Tanxugueiras, el dia 10 de març al Palau de la Música, o amb el concert de Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent el divendres dia 27. Al febrer també tindran lloc actuacions de Joana Gomilla i Laia Vallès, Miquel Gil i Noelia Llorens o Arnau Obiols. I al març grans noms com John Reischman Quintet, La Maria, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries o Marala.

El Festival Tradicionàrius tindrà lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona, però l'epicentre serà el C.A.T. (Centre Artesà Tradicionàrius). A més, portarà la música tradicional als mercats de Gràcia, hi haurà diverses jornades dedicades al ball folk, oferirà activitats familiars, xerrades, presentacions de llibres i exposicions.

No et pots perdre l'oportunitat de gaudir de la música tradicional i folk aprofitant fins al -40% de descompte en alguns espectacles com:

 Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent, 27 de gener a les 20h.

Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent, 27 de gener a les 20h.

Tres grans referents de la música folk i tradicional del Principat, les Illes Balears i el País Valencià, guanyadors del premi a la trajectòria de l'Enderrock 2021. Presenten un diàleg d'intercanvi d'anècdotes i cançons reivindicatives de l'imaginari col·lectiu dels Països Catalans.

 Fetén Fetén 10 anys, 5 de febrer a les 19h.

Fetén Fetén 10 anys, 5 de febrer a les 19h.

El reconegut duet de castella, format per Jorge Arribas i Diego Galaz, presenta un espectacle en directe connectat a la música d'arrel amb l’essència del poble i la cultura. La tradició sona des del seu acordió i el seu violí.

 RE-ROMANÇ, MÚSICA, POESIA I VISUALS, diumenge 5 de març a les 19h.

RE-ROMANÇ, MÚSICA, POESIA I VISUALS, diumenge 5 de març a les 19h.

Porta algunes de les peces recollides per Felip Pedrell, qui va ser cabdal i pioner en la seva feina com a musicòleg de la recopilació de les tonades de tot l'estat, podem trobar la recerca en la seva gran obra: 'Cancionero musical espanyol'.

 Les Mécanos, Cants Populars Francesos, divendres 24 de març a les 20:30h.

Les Mécanos, Cants Populars Francesos, divendres 24 de març a les 20:30h.

Des de França arriba aquest grup de cant polifònic que exploren el patrimoni oral francès i occità. Els hi acompanyen els instruments de percussió a les seves 10 veus que creen un so polifònic sincer i despreocupat.

 Flowk, Ball de Carnaval, divendres 17 de febrer a les 20:30h.

Flowk, Ball de Carnaval, divendres 17 de febrer a les 20:30h.

El trio format per Marc del Pino, Ciscu Cardona i Xavi Castanys combina els seus instruments per provocar una sonoritat que s'endinsa en el món de l'harmonia. Un repertori de composicions pròpies ballables que evoquen sons de la Mediterrània, celtes i de la música europea.

 La Balada d'en Solé –Sugranyes, divendres 24 de febrer a les 20:30h.

La Balada d'en Solé –Sugranyes, divendres 24 de febrer a les 20:30h.

Una òpera de butxaca de polifonies tradicionals a la manera de les antigues balades. Es presenten modalitats rítmiques antigues que es barregen amb la temàtica recent en un ambient de contemporaneïtat que traspassa els referents tradicionals.

 La Filadora, dijous 9 de març les 19h.

La Filadora, dijous 9 de març les 19h.

Sònia Arias, la Roser Serrano i l'Alba Tomàs presenten Primfilia en un concert-xerrada amb la perspectiva de gènere com a eix central, ens apropen les diferents cançons que formen part del teixit de la música tradicional catalana.

Escolta l'episodi complet aquí a partir del minut 25:20. 

 

Referències:

- "Terra" de Tanxugueiras: https://youtu.be/4uGN9efcACw?t=22

- Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries: https://youtu.be/RZKinV1-4dI?t=90


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES