COMPARTEIX

Notícies
24 DE JULIOL DEL 2023 per TRESC
Has escoltat alguna vegada l’expressió “Jugues com una nena?” en un to clarament negatiu? Segur que aquesta frase et sona i l’has sentit en més d’una ocasió. L’exposició “Jugo com una nena!” que acull el Palau Robert fins al 25 de setembre vol capgirar el sentit negatiu d’aquesta expressió i dotar-la d’admiració. 
 
“Jugo com una nena!” és una proposta impulsada per la Generalitat que vol reivindicar l’esport femení prenent com a referents les grans esportistes que tenim a Catalunya, lluitadores que amb molt d’esforç han superat els obstacles i han arribat a l’èlit.
 
La mostra, comissariada per la periodista esportiva Laia Tudel, està adreçada especialment a la franja d’edat d’entre 6 i 14 anys i es divideix en 4 àmbits diferents.
 
El primer àmbit planteja una pregunta després d’haver plantejat als assistents dades sobre l’esport femení, Qui diries que ho té més fàcil en el món de l’esport, les nenes o els nens? I efectivament, són els nens, però en aquesta exposició tothom haurà de fer el camí de les nenes per saber què se sent. D’aquesta manera, només es podrà avançar per la porta de l’esport femení.
 
El segon àmbit està plantejat com una cursa d’obstacles, amb barreres que tracten temes i problemàtiques de l’esport femení. Des dels insults i estereotips que reben, passant per les diferències salarials entre noies i nois o la manera que els mitjans de comunicació tracten l’esport femení.
 
El tercer àmbit es titula “juga amb les cracs” i és l’espai més lúdic de la mostra. L’objectiu d’aquest àmbit és  crear referents i visibilitzar l’experiència d’èxit d’algunes de les nostres millor esportistes com Laia palau, Patricia Ortega o la Maica García. Tot jugant, els assistents, podran intentar emular els registres de les tres cracs de l’esport català.
 
I, per últim, el quart àmbit, transforma l’espai en l’habitació d’una adolescent plena de pòsters de cracs de l’esport femení català a la paret, un ordinador i una tauleta amb imatges d’esport femení català i el palmarès de l’esport català femení d’aquest segle.
 
“Jugo com una nena!” finalitza amb un photocall on els visitants podran fer-se fotos amb les esportistes cracs que han participat en aquesta exposició, com ara la Mapi León, la Laia Palau o la Maica Garcia i amb una declaració d’intencions: “Nenes, noies, dones! L’esport ens fa grans. I juntes hem fet gran també l’esport català i mundial” “Allà on es parli d’esport hi hem de ser, perquè les dones som esportistes, ho hem estat i ho serem. Mira’ns, llegeix-nos, escolta’ns.”
 
“Jugo com una nena!” és un exemple més dels projectes per potenciar l’esport femení que està impulsant el Govern, que enguany multiplicarà per quatre els ajuts destinats a l’esport femení fins a arribar als 3 milions d’euros o ha impulsat altres projectes com per exemple la publicació del llibre Superheroïnes de l’Esport o una exitosa fira de Nadal sobre l’esport femení. Tal com sempre assegura la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, aquesta és la legislatura de l’esport femení.
 

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES