COMPARTEIX

article
25 DE JULIOL DEL 2023 per TRESC
El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, que vol difondre la cultura artística al món rural, fent de Penelles un referent, implicant la gent en un tema únic i diferent del que ens puguem sentir orgullosos, dinamitzant el poble i potenciant el turisme. 
 
Aquest any ha celebrat la seva vuitena edició i, en col·laboració amb la Direcció General de Difusió, presenta l’exposició Festival Gargar Penelles, que es podrà visitar al Jardí i al hall del  Palau Robert fins al 20 d’agost.
 
Mitjançant vint plafons de gran format, la mostra proposa un recorregut íntim i proper pels carrers d’aquest micropoble de la comarca de la Noguera que s’ha convertit en un referent internacional de l’street art.  
 
Compta també amb la intervenció de Lily Brick (Mireia Serra i Bernadó, 1990), una artista lleidatana, un mural fet adhoc per a l’ocasió que es pot veure al hall del Palau. Brick,  que va debutar a la primera edició del Gargar Festival el 2016 té murals a Alemanya, Marroc, Suècia i França, entre altres països, murals que representen, principalment, gran figures femenines, fortes i apoderades.
 
El Gargar Festival de Murals i d’Art Rural va néixer de la necessitat i la ferma voluntat d’atorgar un valor afegit diferencial al nostre poble. L’objectiu és valorar, impulsar i donar visibilitat al street art i altres formes d’intervenció artística en l’espai públic rural. Gargar té la voluntat de realitzar intervencions artístiques i culturals en espais públics per millorar el poble, apropar l‘art a tothom i donar més recursos a la seva gent.
 
Gargar fon muralisme i música amb tallers d’altres disciplines artístiques. Tot això es reflexa en un programa de màxima qualitat, absolutament engrescador per a la nostra comarca i per a tota mena de públic. 
 
No t’ho pensis més i apropa’t al Palau Robert a descobrir l’exposició!

per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES