COMPARTEIX

5 DE SETEMBRE DEL 2023 per Marc Lloret, director artístic del MMVV

Entre els propers 13 i 16 de setembre, Vic acollirà la programació oficial del MMVV, la programació Off i, el cap de setmana, la de Músics al carrer. La capital d’Osona tornarà a ser la capital de la música del país, amb professionals i artistes vinguts d’arreu. Alguns d’aquests concerts seran d’accés exclusiu per a acreditats, però la majoria estaran a l’abast de tothom… que s’afanyi, perquè alguns aforaments són limitats i els preus són molt assequibles.

Anem per feina: si voleu descobrir noves propostes, tant el repertori nou de grups que coneixeu, com artistes que són nous per a vosaltres, ho podeu començar a fer a la zona de L’Atlàntida de Vic.

El primer concert obert a tothom serà l’espectacle inaugural a la sala gran de L’Atlàntida, dimecres 13, a càrrec del pianista Marco Mezquida, que preestrenarà, amb Ramon Prats a la bateria i Masa Kamaguchi al contrabaix, els temes del seu nou disc, Tornado. Tot seguit començarà la programació en la resta d’escenaris, a la mateixa Atlàntida, on es podrà veure i escoltar el folk experimental i emocionant del basc Amorante i la proposta atrevida i innovadora de Xavi Lloses, que farà participar al públic assistent amb el seus telèfons mòbils. El pop electrònic rapejat, declamat i cantat de Boye obrirà la nit a la carpa i LaboratoriA oferiran un espectacle de flamenc, cante i ball, des de la perspectiva feminista i reivindicativa de les seves components, que és una coproducció amb el MMVV. La cançó, el jazz, la improvisació i el pop lluiran amb el nou repertori de la saxofonista i vocalista barcelonina Eva Fernández. Acabaran la nit dues propostes internacionals, la del folk d’arreu amb maneres de jazz dels francesos Nomades i la frescura de la brasilera Bia Ferreira.

L’endemà, dijous 14, us podreu deixar atropellar per la força instrumental i la fràgil bellesa vocal dels bascos Merina Gris i un cop acabat encara podreu anar a la sala 3 de L’Atlàntida a veure la presentació de les noves peces de la pianista Laura Andrés. Marc Parrot estrenarà nou espectacle, coproduït amb el MMVV, que serà un repàs a 30 anys de trajectòria, i tindrà lloc al Teatre de l’Atlàntida. I després, la coproducció Lasso dels napolitans Alessio Arena & Suonno d’Ajere, amb textos del Garcilaso de la Vega més napolità. La basca Maite Larburu i els italians Kalàscima oferiran al vespre dues cares de la música amb arrel, la primera des del vessant més intimista i experimental i els segons amb una proposta festiva i tradicional. El prime time de dijous serà pel nou directe de Paula Valls, coproduït amb el MMVV, i que serà el primer cop que la vigatana presenta un repertori en català. La fusió dels macedonis Kalata, el blues folk de la gallega Sés i el reggae dels Boom Boom Fighters, tancaran la segona nit del MMVV.

Divendres podrem gaudir de concerts a espais tancats i dels escenaris a l’aire lliure. Arrencarà la tarda amb la fusió mestissa i rapera dels mexicans La vida mia i la cançó preciosista de la italiana Guinevere. Al Teatre, a la sala gran de L’Atlàntida, The Gramophone All Stars Big Band, oferiran la seva cara més jazzística en un concert de matisos. Després, vindran el blues i rhytm’n’blues dels navarresos Jo & SwissKnife; el pop de cambra dels valencians SanIsidro; la cançó des del jazz i amb un toc de flamenc de Bru Ferri; i l’electrònica orgànica i acústica dels belgues Tukan, serviran d’aperitiu per la preestrena del nou directe de la pianista Clara Peya. A quarts de deu, ja, els catalans Heal debutaran a Vic amb un directe intens liderats per una veu amb molta personalitat. Tot seguit, la teclista i cantant Meritxell Neddermann i el grup de música urbana Sexenni estaran posant a prova les novetats del seu directe. Triana y Luca, un duet llatinoamericà establert a Luxemburg, donaran a conèixer la seva capacitat d’explicar històries des de la tradició del folklore iberoamericà, i serviran d’aperitiu de les històries i el folk dels catalans La Ludwig Band. Tancaran la tercera nit a l’Atlàntida el power trio mallorquí Peligro! i l’electrònica èpica de l’italià Dardust.

Divendres i dissabte també hi haurà concerts a la Plaça Major i l’espai del Sucre, en aquest cas, d’accés lliure i amb un aforament de milers de persones. Si decidiu anar a qualsevol d’aquests concerts, més coneguts i mes concorreguts, us proposem treure el nas també per L’Atlàntida per descobrir-ne alguns d’entre tots els que us hem introduït.

En qualsevol cas, aquests són els concerts de divendres a plaça: els osonencs Dan Peralbo i el Comboi obriran la Plaça Major; Marala presentarà nou espectacle en directe i Mazoni, que tancarà la nit en aquest escenari, celebrarà 25 anys de carrera. Divendres també hi acturaran, al Sucre, les Balkan Paradise Orchestra i The Tyets.

I dissabte, darrer dia del Mercat de Música Viva de Vic, podeu arribar a primera hora per conèixer, si no ho heu fet ja, el pop electrònic de Julieta, qui obrirà la Plaça Major i donarà pas a Ginestà. Tancaran la nit la Mambo Jambo Arkestra, que estrenen disc i directe. I el final de la nit arribarà al Sucre amb les actuacions de LilDami i la valenciana Tesa.

Ja veieu, una bona llista de grups i artistes de perfils diversos i d’estils variats. Us animem a ser curiosos i posar a prova el vostre instint a l’hora de descobrir els grans artistes dels propers anys.

No deixeu de visitar el nostre web per conèixer més detalls i revisar horaris.

Us hi esperem!


per  Marc Lloret, director artístic del MMVV

ÚLTIMS ARTICLES