COMPARTEIX

article
19 D’OCTUBRE DEL 2023 per Joan Cruz

Aquest 23 d’octubre, “Los finales felices son para otros” s’estrena a La Villarroel. Es tracta d’una producció argentina, estrenada fa dos anys a Buenos Aires que va funcionar tan bé, que han “creuat el llot” per representar-la a Barcelona fins al 27 de novembre. Cinc setmanes on la companyia espera una gran acollida del públic català. 

 

L’obra és una adaptació de Ricard III, de William Shakespeare. Tres germans volen vendre el negoci familiar de guillotines per repartir-se els diners, però l'avarícia i l’ambició de poder compliquen les coses i porten els personatges al límit. Des del TRESC, vam poder parlar amb dos dels actors de l’obra: Julian Ponce Campos (paper protagonista de Ricard) i Mariana Mayoraz (paper de l’Eli).

 

Tots dos argentins, Ponce Campos i Mayoraz es van asseure a la terrassa del bar que hi ha just abans d’entrar dins la sala de teatre. Ens van explicar que l’enfocament triat per tractar l’obra original de Shakespeare era els primers anys del segle XXI, amb un rerefons polític (la fugida en helicòpter del president del govern De la Rua i la corrupció política que assetjava Argentina), però centrant-se en la història d’una família i el que s’arriba a fer per poder i diners. Ambdós coincideixen en el fet que el tema principal de l’obra és l’ambició del poder i pensen que respecten l’essència shakespeariana adaptant-la a un context concret, que permet al públic argentí connectar fortament amb el missatge. 

 

En repreguntar sobre si creien que el públic català podia connectar de la mateixa manera que l’argentí, no els hi cabia cap dubte. També aquí es poden extrapolar els mateixos temes i la nostra societat també ha patit un context polític semblant, per tant, esperen una bona acceptació. Després de fer un petit repàs sobre com va funcionar l’estrena a Buenos Aires (amb la pandèmia encara molt present), de les seves trajectòries i la precarietat laboral a les arts escèniques, l’entrevista es va concloure animant a tothom a veure Los finales felices son para otros, tots els dilluns i dimarts a les 20:00 h i els dissabtes i diumenges a les 12:30 h. Amb la subscripció del TRESC, gaudeix d’un 20% de descompte en la teva entrada!

 

per  Joan Cruz

ÚLTIMS ARTICLES