COMPARTEIX

Ja sabeu què diuen, "A la tardor fulles, castanyes i cargols amb banyes"... però aquesta tardor també arriba amb les millors novetats del panorama musical català!

Clara Peya, Joan Miquel Oliver, La Ludwig Band... Artistes consolidats i altres d'emergents que arriben amb nous singles i discos per fer-nos la sortida de l'estiu una mica més amena.

Us deixem amb una llista de singles i discs per tots els gustos que no deixaran indiferent a ningú!

 Clara Peya

Clara Peya

Clara Peya torna amb un nou treball discogràfic dos anys després de la publicació de "Perifèria", que inclou cançons destacades com "Mujer frontera" o "Ni el mar". Després de presentar el single "Cerebralmente" al març, aquesta tardor arriba "Corsé", un àlbum que parla sobre la bellesa de la imperfecció i on hi han col·laborat 13 artistes entre els quals es troben Silvia Pérez Cruz, Albert Pla o Ferran Palau.

 

Joan Miquel Oliver

Joan Miquel Oliver

Després del sonat retorn dels Antònia Font el 2022, aquest any Oliver ha preparat dos treballs, un d'acústic "Live in my house", que va sortir aquest estiu, i "Electronic Devices", el seu setè LP en solitari, que arribarà aquest octubre a totes les plataformes. El cantant i guitarrista mallorquí convida al públic a un viatge pop que explora els dos extrems del gènere i un llarg espectre de mitges tintes.

 

 La Ludwig Band

La Ludwig Band

Després de guanyar el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de l'any per "La mateixa sort" el 2021, arriben aquest octubre amb un nou disc sota el braç titulat "Gràcies per venir", el seu disc més ambiciós, potent i representatiu. Creat en poc més d'un any, el disc que potencia l'esperit coral de la banda d'Espolla, aconsegueix passar sòlidament pel pop, el folk i el rock i portar-los fins a terrenys inexplorats.

 Jo Jet i Maria Ribot

Jo Jet i Maria Ribot

El nou tema del duet apareix com a autohomenatge als 10 anys de trajectòria del projecte, des dels seus primers passos el 2013 amb el disc "Amb pèls i senyals" fins a dia d'avui. "Mira lluny" es presenta com a preludi del seu cinquè llarga durada, que veurà la llum l'hivern de 2024. Jo Jet i Maria Ribot presenten aquest senzill com a celebració per haver arribat fins aquí, i sobretot, per a continuar fixant la mirada en el que vindrà.

 

 Maria Hein

Maria Hein

"Tot allò que no sap ningú" és el segon disc de la cantant i compositora mallorquina, un àlbum on Maria Hein aposta pels elements electrònics, amb una producció més minimalista i la veu com a instrument principal que vertebra cadascuna de les cançons. Un disc formulat com a tretze capítols que expliquen tot el camí d'una relació, des del principi fins al final. A més a més, aquest cop l'artista ha treballat acompanyada de Sr. Chen i Ferran Palau i ha comptat amb les col·laboracions de Rita Payés, Mushkaa i Socunbohemio.

 

 La Maria

La Maria

La cantautora revelació d'Oliva, que ha publicat enguany el seu primer disc, "L'Assumpció", ha estrenat aquest setembre una singular versió en català del clàssic de Chicho Sánchez Ferlosio "Gall roig, gall negre". La versió de La Maria mira cara a cara a l'extrema dreta i els assassinats masclistes i ho fa en una adaptació al valencià de la mateixa artista "per sentir-la més encara". Aquest senzill compta amb un so que combina la música d'arrel amb la producció contemporània i que posiciona la veu com a element prioritari.

 

 Reïna

Reïna

Després del seu primer LP "Arts Marcials", el grup balear Reïna ha llançat el seu nou disc, "Retirada a temps", que gira al voltant del derrotisme i l'esportivitat. En aquest disc, Reïna proposa 10 cançons plenes d'intensitat i nostàlgia, però amb una energia i ritme renovats on es pot palpar la influència d'artistes com Jorra i Gomorra, Miquel Serra i Da Souza. A més a més, rep la col·laboració de "Roig!" i Maria Jaume.

 

 Paula Valls

Paula Valls

"Avui fa un any que crido i ningú em sent", diu la Paula a "Començar de nou", el senzill amb el qual confirmava el seu retorn a la indústria musical. La cantant osonenca publicarà aquesta tardor el seu tercer projecte discogràfic i el primer que fa en català. Allunyada dels escenaris durant un temps, després de "Black and White" (2016) i "I AM" (2018), amb aquest nou disc Valls celebra les imperfeccions i denuncia una societat que no es permet defallir mai.

 

 Albert Lax

Albert Lax

Albert Lax presenta el seu tercer àlbum, "La calma inquieta", totalment en català. Amb deu peces, l'àlbum representa la transició de l'artista cap a una nova comprensió de la música. Destaca l'autoproducció, creant un so únic i trencador amb capes de guitarres, teclats i percussions. Fuig del minimalisme, optant per una producció rica que omple de vida les cançons. Manté la força i el simbolisme amb una banda consolidada, oferint una obra honesta i apassionada, enregistrada amb calma i dedicació. Ja disponible a totes les plataformes!

 

 Hirahi Afonso

Hirahi Afonso

Hirahi Afonso reapareix amb un segon àlbum, "LO PURO," que afegeix la força del so del seu timple amb més de quaranta col·laboracions internacionals i nacionals com La Sra Tomasa, Pedro Guerra, Rita Payés, Vic Mirallas, Judit Neddermann, Valeria Castro, Pol Batlle, Meritxell Neddermann, LAJALADA, Xabier Díaz, Ahyvin Bruno, entre d'altres. A ‘Lo Puro’ sona música electrònica, folk, flamenc rap sempre amb el timple com a fil conductor. El timplista grancanari és membre d'una nova generació d'instrumentistes que crea més enllà de la música d'arrel canària, explorant terres inexplorades pel timple.

 

 

Però aquestes són només algunes de les novetats que ens porta el fred! Maio, Manu Guix, Marcel i Júlia, Maria Jaume, Sotabosc, Silvia Perez Cruz, Biel Martí, Porto Bello, Mushkaa… i la bona notícia és que t’hem preparat una playlist perquè no et perdis res! 

Aquesta tardor balla, canta, i sobretot no deixis de gaudir de la música en viu! Consulta aquí els concerts més esperats de la temporada.

 

 


per  Laura Aguilar

ÚLTIMS ARTICLES