COMPARTEIX

Notícies
11 DE GENER per TRESC

Els Cinemes Comèdia són per molts un punt emblemàtic de la ciutat de Barcelona, un record d'infantesa però també un espai on evadir-se del tràfec de la vida adulta. Les seves 5 sales han estat testimoni durant més de 60 anys de milers de primeres cites i quedades adolescents, un punt de trobada de joves cinèfils descobrint la seva vocació i jubilats passant les tardes de dimarts. 

L’any 1960 el Palau Mecet, que fins al 34 havia estat una residència particular, obria les seves portes al públic per primer cop amb la projecció del film mexicà ‘Un grito en la noche’. El cinema que començava la seva activitat el mateix any que s’estrenava ‘Psicosis’ d’Alfred Hitchcock, ara, amb ‘La Sociedad de la Nieve’ d’en Bayona omplin les sales arreu del país, abaixarà les seves persianes després de que el grup Yelmo, que comprava la sala al 2017 per 900.000€, hagi decidit tancar el cinema.

Els propietaris del recinte, en una declaració esperançador per a tots aquells patidors que amb la publicació de la decisió veien el que va ser el seu cinema de confiança convertit en un Vivari, han assegurat que llogaran l’espai a aquella proposta que aporti més valor afegit a la ciutat de Barcelona. I és que els Comèdia han estat sempre a la disposició dels barcelonins, per enriquir i fer créixer la vida cultural de la capital catalana, per això esperem que un projecte com el que s’està portant a terme al nou Espai Texas abracin l’equipament i mantinguin viva la seva essència. 

Ara només queda esperar a veure què li espera al que un dia va ser el cinema de la ciutat i reivindicar, com sempre s’hauria de fer, el valor de tenir espais emblemàtics que fomentin, promocionin i facin la cultura mantenir-se viva.


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES