COMPARTEIX

17 D’ABRIL per Agnès Fort Rocamora · Directora Festival Itinera Catalunya

El Festival Itinera i la Fundació ”la Caixa” impulsen per primera vegada una convocatòria oberta per a la selecció de bandes de música establertes en entorns rurals perquè puguin formar part de la programació del Festival Itinera 2024.

El festival neix l’any 2021 per a donar a conèixer l’encant dels micropobles de Catalunya a través de la seva música i contribuir a la lluita contra la despoblació dels entorns rurals. Seguint aquesta premissa, el festival fa més de tres anys que impulsa el talent local donant suport a les llengües minoritàries mitjançant la música en un festival en el qual es poden trobar propostes de gèneres tan diversos com el jazz, el blues, el soul, el gòspel, les músiques del món i fins i tot – com a novetat aquest any – la música clàssica. Amb aquesta convocatòria es tanca el cicle i s’intenta apropar més a la realitat dels Micropobles des del punt de vista dels seus músics.

És una aposta per combatre la despoblació a través de la detecció del talent dels entorns rurals i per posar en valor de la proposta cultural que proveeix el territori català, el Festival Itinera i la Fundació ”la Caixa” conviden als músics i formacions musicals dels Micropobles de menys de 1.000 habitants a participar-hi. Es vol arribar a totes les persones, i especialment a aquells territoris que es troben en situació de vulnerabilitat. La cultura és una palanca de transformació social, i per es vol promoure el talent arreu del territori, més enllà de les grans ciutats.

A través d'aquesta iniciativa, Itinera i la Fundació “la Caixa” busquen exercir com a catalitzadors per al desenvolupament i el reconeixement dels músics rurals, així com facilitar l'accés als circuits musicals generant noves oportunitats als músics residents en els micropobles de Catalunya. El Festival Itinera serveix per donar a conèixer la realitat dels micropobles, el seu patrimoni i talent; a més de per reivindicar la possibilitat de viure amb plenitud també al món rural atenent els drets culturals de la població.

 

La convocatòria estarà oberta des del 18 de març fins al 10 de maig, i es comunicarà la resolució de la Convocatòria el 3 de Juny de 2024. El Festival se celebrarà de l’1 de juny al 31 d’octubre de 2024 a tot Catalunya.

 

Més informació i inscripcions al web del Festival Itinera

 

 


per  Agnès Fort Rocamora · Directora Festival Itinera Catalunya

ÚLTIMS ARTICLES