COMPARTEIX

Recomanacions
19 D’ABRIL per TRESC

Torna una de les dates més assenyalades del nostre país: la Diada de Sant Jordi. Si encara no saps quin llibre comprar-te o regalar, des del TRESC t'ho posem fàcil amb les recomanacions de l'equip!

Descobreix les nostres propostes:

 

 Nada se opone a la noche - Delphine de Vigan

Nada se opone a la noche - Delphine de Vigan

L'autoficció de vegades pot ser massa pedant i d'altres pot ser un catalitzador de reflexions que mai haguessis viscut. En aquest llibre, Delphine de Vigan narra la vida de la seva mare a raó d'un dia que la troba morta. Una crònica que s'estructura a partir de la descoberta dels secrets més foscos de la seva família per part de l'autora, trencant el vel que des de petita li han fet creure. És un llibre molt dur i a la vegada bonic que demostra que parlar d'allò que ningú vol i d'aspectes difícils de la vida pot també ser un bon homenatge. Tot i que té uns quants anys, no puc deixar de recomanar-lo.

Ivan Marzolla, Director del TRESC

 A casa teníem un himne - Maria Climent

A casa teníem un himne - Maria Climent

Aquest llibre és la història de tres dones de la mateixa família (una mare i dues filles) on descobriràs els secrets familiars més íntims. És un llibre que t'enganxa des d'un inici amb els tocs d'humor i és ràpid de llegir. Explica la seva història amb tanta naturalitat, com si fos la història de qualsevol de nosaltres, i et fa reflexionar sobre la teva pròpia vida. Relata molt bé les relacions familiars i socials, sobretot la necessitat d'aclarir diferents temes que no s'han tractat al passat i que tard o d'hora s'han de parlar per continuar endavant. Personalment, m'ha agradat molt perquè m'ha enganxat en tot moment, la lectura ha sigut molt fàcil i ràpida!

Alba Orra, Cap de llibres i territori.

 L'esmorzar de campions - Vonnegut, Kurt

L'esmorzar de campions - Vonnegut, Kurt

Esmorzar de Campions, o Adéu Dilluns Trist! (Males Herbes, reedició 2022) relata la història de Dwayne Hoover, un ric propietari d'un concessionari de la marca Pontiac i Kilgore Trout, un escriptor de ciència-ficció anònim. Les peculiars i alhora quotidianes històries de tots dos personatges, segueixen línies paral·leles fins que el destí els acaba creuant fatídicament. Un destí que descobrim menys atzarós del que imaginàvem.

A través de les circumstàncies d'aquests dos personatges, Vonnegut ens relata el testimoni d'un temps i una societat, la nord-americana als anys 70's, que ràpidament avança en la direcció oposada a la idealització dels seus valors fundacionals d'ordre, puresa i moral.

Afortunadament, tinc la certesa que l'arribada d'aquest exemplar a la meva vida no va tenir res d'aquell fals atzar que determina l'avenir d'en Trout i en Hoover -de ser així viuria condicionat per la preocupació d'anticipar-me a les fatals conseqüències-, més aviat va ser la premeditada decisió d'un apreciat familiar a qui vaig encarregar la difícil tasca d'aficionar-me de nou a la lectura.

El to àcid i satíric de Vonnegut, acompanyat dels petits gargots que ell mateix il·lustra, sumats al profund rerefons crític, fan d'aquesta obra el perfecte aliat d'aquell qui necessiti trobar una bona excusa per reconciliar-se amb els bons hàbits de lectura, però que l'argument de "El Zoo d'en Pitus" ja l'agafi amb la innocència perduda.

Pol Segarra, Cap d'Àrea de Música.

 Gos Pudent - Colas Gutman

Gos Pudent - Colas Gutman

Si teniu a casa primers lectors de 7-8 anys amb els quals esteu intentant consolidar l’hàbit de la lectura aquesta recomanació va adreçada a vosaltres. És tracta dels llibres de “Gos Pudent” (Blackie Books), una col·lecció amb més de 10 llibres que és tot un fenomen a França i també a casa meva.


“Gos Pudent” explica les aventures d’un gos que viu en un cubell d’escombraries al carrer, no té amo, fa olor a sardines i el seu millor amic és un gat que es diu Gatxafat perquè un dia el va atropellar un camió i va quedar totalment pla. Tot i que el Gos Pudent via al carrer i sembla que les coses no li vagin gaire bé, té un cor molt gran, és tot optimisme i amb el seu gran amic Gatxafat viuen tota mena d’aventures. A banda de totes les històries que viuen a cada llibre, a “Gos Pudent” es tracten temes que les nenes i nens d’aquestes i de totes les edats han de tenir presents com acceptar i estimar a tothom tal com és, intentar sempre veure el costat bo de les coses o l’amistat com un valor essencial a la vida. 

Citant a la meva crítica de literatura infantil de referència (Lia, 8 anys) “És una col·lecció espectacular”.

Vanessa Mingo, Cap d’àrea de Cinema, Patrimoni, Rutes i Viatges.

 La llista de Schindler - Thomas Keneally

La llista de Schindler - Thomas Keneally

Un clàssic dins de les novel·les històriques en la que se'ns narra les accions heroiques dutes a terme en el transcurs de la SGM per l'empresari alemany Oskar Schindler. Una narrativa sobre com la compassió, enginy i gosadia d'un oportunista com Schindler, va propiciar la supervivència de més de 1300 jueus. Un llibre cru i real, però en el personal, un imprescindible de cara a preservar una conscienciació general del que va suposar l'holocaust nazi.

Pablo Bareche, Auxiliar de comunicació

 
 Nosaltres dos - Xavier Bosch

Nosaltres dos - Xavier Bosch

Xavier Bosch té una manera molt especial d’escriure que fa que no puguis separar-te de la lectura ni un moment. Això és el que em va passar amb la història de la Laura i el Kim, els dos protagonistes de la novel·la. Bosch els descriu com dues persones absolutament normals, sense estereotips que fa que el lector s’hi senti identificat com si fos un d’ells. Una història que parla sobre les diferents etapes de la vida i sobre com les afrontem per què, hi ha algun moment idoni perquè passin les coses? La història de la Laura i el Kim m’ha captivat des del primer moment amb un final que ha superat del tot les meves expectatives. 

Alejandra Barnat, Auxiliar de comunicació.

 Gent Normal - Sally Rooney

Gent Normal - Sally Rooney

Una història sobre com una persona pot transformar la vida d'una altra a través dels personatges d'en Connell i la Marianne, que han crescut al mateix poble, però que tenen realitats i personalitats molt diferents. En Conell és el fill de la dona de fer feines de la mansió on viu la Marianne, i el noi més popular de l'institut. En canvi, la Marianne és una noia orgullosa, inadaptada i solitària. Tot i les diferències socials, sorgeix entre ells una connexió especial, que es transformarà al llarg dels anys, però mai perdrà la seva essència. Al llarg dels anys veurem com els dos protagonistes van creixent i la vida els separa i els torna a unir, permetent-nos descobrir els seus secrets més íntims, les seves esperances i les seves pors. Una novel·la que aborda la incomunicació, l'impacte de les nostres emocions i la importància de les relacions humanes, tot explorant les dinàmiques de poder dins d'aquestes.

Laura Aguilar, Auxiliar de comunicació.

 Las tinieblas y el alba - Ken Follet

Las tinieblas y el alba - Ken Follet

Aquest llibre és la preqüela d'"Els pilars de la Terra", un clàssic que també us recomano si encara no us heu llegit! Se situa en el que es coneix com l'Edat Obscura d'Anglaterra, al segle x. Narra la història d'un jove constructor que ho perd tot i es veu obligat a reconstruir la seva vida, però no ho tindrà gens fàcil. En el seu camí coneix a una comtessa que ha de conviure amb una elit social que no la representa, i amb un sacerdot amb ganes de fer valdre la seva bona voluntat dins d'una institució corrompuda. És un llibre que t'enganxa des del primer moment, que et sorprèn constantment i amb molt ritme. El que més m'agrada és que t'endinsa en una altra època i t'ensenya com es vivia fa segles. No t'espantis perquè sigui gruixut, t'asseguro que es llegeix de pressa!

Ainoa Hidalgo, Auxiliar de comunicació.

 


per  TRESC

ÚLTIMS ARTICLES