COMPARTEIX

15 D’OCTUBRE DEL 2019 per Irene San Martín

Els festivals de cinema manen en l’agenda de tardor de Barcelona i per això t’informem de diversos festivals que et permetran gaudir del 7è art en tots els seus gèneres i formats! No badis i anima’t a assistir als festivals de cinema més interessants, emocionants i innovadors que trobaràs ara a Barcelona, dels que et permetran viure el cinema amb tota la seva esplendor!

 Choreoscope

Choreoscope

Quan el moviment del cos es fusiona amb el moviment cinematogràfic neix un dels gèneres cinematogràfics més autèntics: el cinema de dansa. I així sorgeix Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona que arriba amb la seva 7a edició. Està dedicat no només als amants de la dansa sinó també als que gaudeixen d'un cinema de qualitat. Els Cinemes Melià i la Filmoteca de Catalunya acolliran el festival a la ciutat del 15 al 20 d’octubre. Destaquem la inauguració que tindrà lloc el dimarts 15 a la Filmoteca amb el documental ‘De rodillas corazón’, el qual tracta de la trajectòria artística i personal de la ballarina Sol Picó i està dirigit per Susanna Barranco.

 In-Edit

In-Edit

Si ets fan de la música i els documentals, l’In-Edit és un festival fet per a tu. Es tracta del Festival de Cinema Documental Musical de Barcelona, el qual celebra la seva 17a edició del 24 d’octubre al 3 de novembre als Aribau Multicine. El certamen t’ofereix una selecció dels millors documentals musicals de l’any. Un dels plats forts d’aquesta edició serà ‘Marianne & Leonard - Words of Love’ (Nick Broomfield), un retrat a la relació entre Leonard Cohen i Marianne Ihlen en plena època hippy. D’entre tots els gèneres musicals i històries que podràs gaudir, destaquen increïbles documentals sobre mites com David Gonçalves amb 'Vadio - I am not a poet' (Stefan Lechner), David Bowie amb 'David Bowie: Finding name' (Francis Whatley) o Miles Davis amb 'Miles Davis - Birth of cool' (Stanley Nelson). Et recordem que si ets soci del TRESC tindràs un 10% de descompte en diverses projeccions de l'In-edit!

 Asian Film Festival

Asian Film Festival

Torna l'Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN), el festival de cinema asiàtic que tindrà lloc del 30 d'octubre al 10 de novembre a Barcelona! Aquest any celebra la 7a edició amb més d'un centenar de produccions que arriben de 25 països del continent asiàtic. I un any més Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya són les seus principals d’aquest festival. L’Asian Film Festival et convida a acostar-te a la riquesa cultural de tot un continent ple de realitats ben diverses.  Aquest any, la pel·lícula ‘Ayka’ (Sergei Dvortsevoy) obrirà el teló amb una Sessió Especial el 30 d'octubre i la inauguració oficial del certamen anirà a càrrec de ‘StillHuman’ (Oliver Chan) als Cinemes Girona. Per ser soci del TRESC podràs gaudir d'un gran descompte en totes les pel·lícules!

 FICMA

FICMA

La preocupació pel medi ambient i la lluita contra canvi climàtic cada vegada prenen més força. Es necessiten canvis socials positius i quina millor manera que aprofitar el cinema i totes les expressions artístiques per generar-los. Això pretén FICMA, el Festival Internacional de Cinema Ambiental que del 6 al 14 de novembre celebrarà a Barcelona la seva 26a edició amb les darreres produccions cinematogràfiques realitzades a tot el món sobre temes mediambientals. Val la pena que hi vagis, segur que et remourà la consciència. FICMA ha creat diferents tipus d'activitats i té lloc a espais diversos de la ciutat: cinemes, universitats i museus.

 Alternativa

Alternativa

Arriba al CCCB la 26a edició el Festival de Cinema Independent de Barcelona, l'AlternativaDe l’11 al 17 de novembre tens l’oportunitat de conèixer i gaudir de projeccions i activitats que defensen la independència creativa de l'autor, la diversitat, la innovació, la llibertat, el compromís i la reflexió. Et sorprendràs amb les produccions cinematogràfiques, totes elles independents i internacionals, que el festival presenta i promou en quatre seccions: curtmetratges, llargmetratges, animació i documentals. També podràs gaudir d’altres activitats paral·leles fora de la competició, com ara taules rodones, xerrades i tertúlies que completen el programa del festival.

 Dart

Dart

Del 28 a l’1 de desembre, l’art desborda les pantalles. Amb l'objectiu d'entrellaçar l'art amb el gran públic, Dart t’ofereix una selecció de documentals sobre artistes, processos de creació, moviments i col·lectius que et commouran. Aquest és l'únic festival de cinema documental dedicat a l'art contemporani a Espanya i se celebra des del 2017 a diverses localitzacions emblemàtiques de Barcelona com Museu MACBA, Fundació Foto Colectania, Blueproject Foundation i Cinemes Girona. Aquests anys el panorama espanyol s'ha representat amb documentals com ‘L'esperit de la pintura’, d'Isabel Coixet; el documental del fotògraf Alberto García-Alix; o la història de Dalí, entre d'altres.


per  Irene San Martín

ÚLTIMS ARTICLES