COMPARTEIX

13 DE NOVEMBRE DEL 2019 per Irene San Martín

Ets fredolic i t'agrada anar al teatre? Estàs de sort perquè tenim les millors propostes per tu! Sabem que d'aquí res arriba l'hivern amb aquell fred que cala als ossos i que fa tremolar, per això al TRESC et donem la solució per combatre’l! Aprofita els avantatges del TRESC per anar al teatre i gaudir a la butaca del caliu dels millors espectacles que arriben carregats d’humor, música i misteri. Aquest hivern, el teatre t'espera amb aquesta gran tria: 

 Mrs. Dalloway

Mrs. Dalloway

Carme Portaceli dirigeix a les genials Blanca Portillo i Anna Moliner, entre d'altres, a ‘Mrs. Dalloway’, una obra de Virginia Woolf en una coproducció del Teatro Español amb el KSV de Bruselas. L'autora Virginia Woolf, fa un recorregut de 24 hores en la vida de la Clarissa Dalloway, des que es lleva de bon matí i comença a preparar una festa per al seu marit, fins a l’inici de la festa al vespre. Un recorregut marcat per les hores que toca la campana del rellotge del Big Ben, pel temps que va passant i que porta la Clarissa a anar endavant i endarrere en el temps de la seva vida.

 

Del 12 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020 al TNC.

 Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I

Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I

La companyia teatral La Calòrica fa 10 anys i ho celebra remuntant el seu primer espectacle! Un èxit de llavors amb el saber escènic d'avui, en el qual s’hi treballa la reflexió política i el sentit de l'humor, una tragicomèdia grotesca sobre la fam de poder i la ridícula brevetat de la vida centrada en la deformada figura d'Isabel la Catòlica. Després d'una vida de triomfs que l'han portat a convertir-se en la sobirana més temuda i poderosa de la cristiandat, la reina Isabel I viu els seus últims dies sense saber qui la succeirà al tron i donarà continuïtat al seu gran projecte.

 

Del 10 al 31 de gener al Teatre Lliure de Gràcia.

 El pare de la núvia

El pare de la núvia

Una gran comèdia dirigida Joel Joan i representada per Joan Pera, Pep Sais, Maife Gil, Anna Carreño, Oriol Casals, Marc Rius i Sergi Vallés. La Meritxell, l’única filla de Francesc Ramon, està a punt de casar-se amb el Bernat, el seu gendre ideal. Endut per l’emoció, el pare organitza la boda del segle, però tot agafa un gir inesperat quan, el dia abans del casament, en Francesc Ramon descobreix que la mare del seu futur gendre va ser una antiga amant seva i que va parir al Bernat nou mesos després de la seva última infidelitat. El pitjor malson del Francesc Ramon és a punt de fer-se realitat.

 

Fins al 12 de gener de 2020 al Teatre Condal. 

 Jerusalem

Jerusalem

Després del seu èxit al Festival GREC, l’espectacle ‘Jerusalem’, protagonitzat per Pere Arquillué i dirigit per Julio Manrique, arriba al Teatre Romea. Un text original i singular que parteix de les essències de la vella Anglaterra per reflexionar sobre la fi de les utopies. El muntatge s’inspira en ‘Jerusalem’, un himne compost per Sir Hubert Parry sobre uns versos de William Blake el 1916. És també el  retrat d’una Gran Bretanya que perd el contacte amb les arrels, l’estampa d’un món rural esclau dels seus propis mites que, en fer paleses les seves realitats més ombrívoles, fa miques les visions idealitzades de la vella Albió.

 

Del 14 de novembre de 2019 al 6 de gener de 2020 al Teatre Romea.

 Una història real

Una història real

‘Una història real’, la nova peça del dramaturg i director Pau Miró, protagonitzada per Julio Manrique juntament amb Laura Conejero, Mireia Aixalà i Nil Cardoner, demostra que gestionar un dol no és gens fàcil. Però fer net és una necessitat i cada persona troba la seva manera de portar-la a terme. Un adolescent que se sent incomprès, un pare absorbit per la seva professió, un dol per gestionar i un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans i l’individualisme ferotge impera.

 

Fins al 29 de desembre a La Villarroel. 

 Escape Room

Escape Room

Un espectacle de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. Amb Joel Joan, Paula Vives, Mònica Pérez i Biel Duran.  Dues parelles d’amics de tota la vida queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat, en un contenidor, el cadàver d’un home esquarterat… Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l’estona, però sortir d’allà no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli, això és una comèdia… una comèdia de por!

 

Del 18 de desembre de 2019 a l’1 de març de 2020 al Teatre Goya.

 Beckett’s ladies: Passos, Bressol, No jo, Anar i tornar

Beckett’s ladies: Passos, Bressol, No jo, Anar i tornar

La Sala Beckett et proposa una experiència intensa, diferent i irrepetible amb ‘Beckett’s ladies: Passos, Bressol, No jo, Anar i tornar’. Quatre peces breus de Samuel Beckett, impactants i commovedores, de les més essencials i radicals de tota la seva trajectòria. Uns textos amb dones com a protagonistes úniques, presentades en un itinerari per diferents espais de la Sala Beckett, i a càrrec de tres grans actrius, autèntiques dames del panorama teatral català: Sílvia Bel, Míriam Iscla i Rosa Renom.

 

Del 12 de desembre de 2019 al 4 de gener de 2020 a la Sala Beckett.

 La tienda de los horrores

La tienda de los horrores

Després del gran èxit de ‘La jaula de las locas’Àngel Llàcer i Manu Guix es llancen a representar aquesta comèdia musical, protagonitzada per Marc Pociello, José Corbacho, Diana Roig, The Sey Sisters Ferran Rañé. És la història d’amor impossible entre Seymour i Audrey, treballadors de la floristeria del senyor Mushnik. Es produeix un gir inesperat amb l’aparició d’una misteriosa planta que salvarà el negoci i aportarà nous clients, però que té un petit gran problema: és carnívora i s’alimenta de sang humana. La vida d’aquest tranquil barri de Los Ángeles està a punt de patir un gran canvi...

 

Fins al 19 de gener al Teatre Coliseum.

 Messi 10 by Cirque du Soleil

Messi 10 by Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil presenta el seu espectacle de circ basat en la vida i trajectòria esportiva de Leo Messi que podràs gaudir amb tota la família! ‘Messi 10 by Cirque du Soleil’ és una experiència al·lucinant i inspiradora per als fans que tradueix acrobàticament l’atletisme, la devoció i la superació que combinen el món del futbol amb el del circ, celebrant el millor futbol del nostre temps. El show explora tots els elements del seu èxit per crear un univers en què la grandesa s’assoleix cada vegada que algú cau i s’aixeca en el camí cap a l’impossible. 

 

Fins al 4 de gener de 2020 al Parc del Fòrum (Plataforma Marina).

 Maremar

Maremar

Torna l'èxit de la temporada passada al Teatre Poliorama, un espectacle de Dagoll Dagom dirigit per Joan Lluís Bozzo amb música i lletres inspirades en les cançons de Lluis Llach. ‘Maremar’ és la història de Pèricles, el príncep de Tir, de William Shakespeare. Un jove príncep que, fugint d'un cruel dictador, recorre la Mediterrània. Durant les seves aventures, s'enamorarà de la filla del rei de Pentàpolis, Thaïsa, amb qui tindran una filla. Però durant el seu retorn a Tir, una tempesta fa naufragar la seva embarcació, i la família quedarà separada. ‘Maremar’ és la història d'un pare, una mare i una filla que lluiten per a retrobar-se, una de tantes històries en que la crueltat de la guerra fa separar famílies. Una metàfora sobre la vida, explicada amb un viatge a través del mar.

 

Del 14 de novembre al 8 de desembre al Teatre Poliorama. 


per  Irene San Martín

ÚLTIMS ARTICLES