El Teatre Lliure va fer la presentació del segon semestre de la temporada 2019-20, que completava la proposta artística del nou equip de Juan Carlos Martel Bayod com a director de la institució. El nou semestre del Lliure, el qual va de febrer a juny de 2020, arribarà ple de propostes que aposten per produccions pròpies, noves dramaturgues i talent consolidat!
Aquestes són les produccions pròpies més destacades que arriben: En primer lloc, ‘El quadern daurat’. Si alguna obra resumeix els elements essencials de la narrativa de Doris Lessing, és sens dubte ‘The Golden Notebook’. La directora i dramaturga Carlota Subirós hi ha bussejat per situar a l’eix central de l’espectacle el paper fonamental d’una dona que, en moments de dura crísi política i personal, lluita sense parar per la seva integritat. Seguidament, ‘La nostra parcel·la’ de l’actriu i dramaturga Lara Díez Quintanilla. Una peça irònica que juga amb la creació de dogmes i que posa sota el microscopi el neguit existencial i l’absurditat del comportament humà quan volem donar-li resposta. També destaca ‘Una’, el primer Projecte empremta del Liure, en el qual la directora, dramaturga i cineasta Raquel Cors, en el context actual de reivindicació feminista, ha preparat una proposta testimonial amb Eva Lyberten. Una peça entre el documental i la ficció que analitza el plaer sexual i la seva representació visual, des del destape de la transició fins avui.
A continuació, Julio Manrique dirigeix el seu primer Txékhov, ‘Les tres germanes’. La història de tres germanes i un germà en la vida insatisfeta i decadent de les classes privilegiades en la Rússia rural. Moscou és el principal element simbòlic de la peça, sempre idealitzat i anhelat pels personatges, incapaços d’atrapar el món nou que ja despunta. Per últim, i no per això menys important, la comèdia propia ‘Bonus Track’ de Carol López, un retrat generacional format per situacions que ens emmirallen, servides amb una naturalitat i un sentit de l’humor propis. Per adonar-nos que en el fons no ens coneixem, per preguntar-nos què és la felicitat i què fem amb les nostres vides.
Pel que fa a les propostes destinades al públic infantil, el Lliure també aposta fort i et porta meravelloses obres com: ‘La Bruixa de la Tramuntana’, un musical dirigit per March Rosich amb partitura de Carles Pedragosa inspirat lliurement en ‘La Bruixa de Cadaqués’ de Miquel Berga; ‘Poulette Crevette’, un espectacle per als més petits, basat en un conte de Françoise Guillaumond, la directora de l’espectacle i conduït per dues actrius de la companyia francesa La balaine-cargo; i finalment, ‘Los protagonsitas’, el primer espectacle d’El Conde de Torrefiel per a públic infantil, una peça de caràcter impressionista i de llibertat temàtica en què el llenguatge plàstic situa l’espectador en un altre món.
Finalment, el Teatre Lliure recupera ‘Sis personatges. Homenatge a Tomàs Giner’ de Juan Carlos Martel Bayod i Joan Yago, un espectacle inclusiu sobre la vida al carrer realitzat amb la col·laboració d’Arrels Fundació, que es va estrenar el juny del 2018 i va rebre el Premi de la Crítica 2018 en la categoria de Dramatúrgia/Adaptació per a Joan Yago.
Així que ja ho saps... A partir del mes de febrer, no faltis al Lliure per gaudir d’aquesta espectacular nova programació que inclou 15 espectacles que et sorprendran (alguns dels quals t’acabem de presentar): nous textos teatrals, creadors reconeguts, muntatges internacionals inèdits a Catalunya, espectacles infantils de qualitat i col·laboracions amb altres institucions i entitats de la ciutat. Serà un èxit assegurat!
Ja pots comprar entrades per tota la progrmació amb el 15% de descompte per socis TRESC!
Quina pinta que tindrà el 2n semeste!
— TRESC Comunitat de Cultura (@tresccultura) November 28, 2019
Una de les noves: 'Les tres germanes' d'Anton Txékhov dirigida per Julio Manrique (@Larsgez) i protagonitzada per @MariaRodgzSoto, @CristinaGenebat i @LaiaManzanares entre d'altres ?? @teatrelliure pic.twitter.com/3iMWgHM8Kr
COMPARTEIX