COMPARTEIX

 

Dissabte 16 de març de 2024 arriba ‘Cap Butaca Buida’ o el ‘Sant Jordi del Teatre’! Una iniciativa pionera al món impulsada per Time Out Barcelona, L’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) i La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Un projecte inèdit que, amb l’ajuda de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació, vol aconseguir omplir el màxim nombre de butaques possibles entre totes les sales adherides al projecte, amb l’objectiu de batre el rècord d’espectadors i convertir Catalunya en l’epicentre mundial de les arts escèniques. 

Un esdeveniment sense precedents que compta amb la participació del sector de les arts escèniques (públic i privat, teatres, sales, ateneus, companyies, productores i artistes), de les administracions, dels mitjans de comunicació i de la societat civil. ‘Cap Butaca Buida’ inicia el marcador amb 25.456 butaques disponibles, però els teatres encara s’hi poden adherir fins al 31 de gener. La venda d’entrades estarà disponible al web i s’anirà actualitzant amb els espectacles i teatres que se sumin al projecte. A partir del febrer s’obrirà un compte enrere amb el total de butaques buides amb l’objectiu que el 16 de març es converteixi en una gran festa del teatre a Catalunya. 

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, ha assenyalat que la iniciativa és una bona oportunitat per “promoure el teatre arreu de tot el país. Un aparador per reflectir el gran talent que hi ha a casa nostra, i sobretot, una manera de motivar a tota la ciutadania a anar al seu equipament més proper i gaudir de les arts escèniques.” A més, ‘Cap Butaca Buida’ també és una iniciativa solidària que destinarà un 2% de la recaptació total a projectes que utilitzin la cultura com a eina de millora i transformació social. En aquesta primera edició, l'entitat beneficiària serà ‘Pallassos sense fronteres’, per la seva “tasca humanitària”. 

Així doncs, el TRESC se suma a les entitats que donaran el màxim suport a aquesta iniciativa pionera dins el sector cultural de les arts escèniques catalanes!

 

per  Alejandra Barnat

ÚLTIMS ARTICLES